Οικολόγοι: Σύσκεψη αρχηγών κομμάτων και όχι άλλες διαρροές για την Τρόικα

13:13 14/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την άμεση σύγκληση σύσκεψης των αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων για ενημέρωσή τους για τις διαβουλεύσεις με την Τρόικα, ζήτησαν οι Οικολόγοι.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Οικολόγοι εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο, όπως αναφέρουν, «που η Κυβέρνηση έχει χειριστεί το όλο θέμα, αφήνοντας να διαρρεύσουν τα μέτρα που εισηγήθηκε η Τρόικα, αφού αποφάσισε ότι τα κόμματα είναι

ανάξια να συζητήσουν σοβαρά το μείζον αυτό ζήτημα».

Αντί να προηγηθεί η πολυζητούμενη σύσκεψη των κομμάτων και να γίνει επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση μαζί με το τι εισηγείται η Κυβέρνηση για εναλλακτικές λύσεις απέναντι στην Τρόικα, «παρουσίασαν το όλο θέμα σαν διαρροή, προκαλώντας για ακόμα μια φορά αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις ώστε να μετριάσουν τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκονται και να παρουσιαστούν ως πολέμιοι της Τρόικα και του μνημονίου».

Άλλωστε, προστίθεται στην ανακοίνωση, «μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε αυτή την τακτική. Η ίδια η Κυβέρνηση που κάλεσε την Τρόικα, η ίδια η Κυβέρνηση που συναγελάζεται με τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, όταν μιλά στο λαό θυμάται τις αριστερές ρίζες της και μιλά για «κατακτητές και κλεφταράδες».

Καλούν την Κυβέρνηση «να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια» και να βγει δημόσια να παρουσιάσει την «ολοκληρωμένη» δέσμη των μέτρων που εισηγήθηκε η Τρόικα, μαζί με τα δικά της μέτρα και εισηγήσεις.

Ο κυπριακός λαός, προσθέτουν, «δεν τρώει κουτόχορτο, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε από την κυβέρνηση», αναφέροντας ότι αναμένουν από την Κυβέρνηση την «άμεση σύγκληση σύσκεψης των Αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων για ενημέρωσή τους για τις διαβουλεύσεις με την Τρόικα», καθώς και την πλήρη επίσημη παρουσίαση των μέτρων με διαφάνεια και όχι άλλες «διαρροές».

Αναμένουν, επίσης, την παρουσίαση του πακέτου μέτρων που εισηγείται η Κυβέρνηση σαν αντιστάθμιση των μέτρων της Τρόικας.

Οι Οικολόγοι προσθέτουν ότι κατ’ επανάληψη είπαν ότι επιβάλλεται η ενότητα «και εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με προτάσεις και εισηγήσεις φτάνει να μας ζητηθεί. Πρώτιστη μας έννοια είναι η ευημερία του τόπου μας και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση», καταλήγουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα