Οικολόγοι: Η συνεισφορά για τη διάσωση της οικονομίας να είναι καθολική

15:22 13/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών συμφωνεί επί της ουσίας με τη χθεσινή αγόρευση του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη, στην εκδίκαση της υπόθεσης για την προσφυγή των Επαρχιακών Δικαστών, που ζητούν ακύρωση της νομοθεσίας για μείωση των μισθών τους, αφού θεωρεί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα η συνεισφορά για τη διάσωση της οικονομίας, πρέπει να είναι καθολική.

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει πως «την ίδια στιγμή που χιλιάδες συμπατριώτες μας είναι άνεργοι, έχουν κοπεί τα επιδόματα

σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, κόβονται μισθοί και καθημερινά κλείνουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι απαράδεκτο μία καλοπληρωμένη μερίδα αξιωματούχων της πολιτείας να διεκδικεί με τόση ιδιοτέλεια το κακώς νοούμενο συμφέρον των μελών της».

Το Κίνημα αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται «το δικαίωμα τους για προσφυγή των δικαστών στη δικαιοσύνη, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η υπόθεση αφορά προσωπικά τους ίδιους. Δικαιολογημένα η κοινή γνώμη διερωτάται αν θα υπάρξει δίκαιη δίκη. Δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες και ιδιαίτερα σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές. Αναμένουμε από τους αξιωματούχους της πολιτείας να συμμετέχουν έμπρακτα και πρωταγωνιστικά στην καθολική προσπάθεια για διάσωση της πατρίδας μας από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης».

Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και Τρόικα
———————————————
Επίσης, το Κίνημα Οικολόγων θεωρεί απαράδεκτη τη στάση της Τρόικας έναντι της Κύπρου και στο θέμα που αφορά τους όρους της έρευνας για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, για να προσθέσει πως «το πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες με αποτέλεσμα να μην καταλήξει σε συμφωνία η διαβούλευση μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Τρόικας, καταλογίζεται ακριβώς εξ’ ολοκλήρου στην άτεγκτη και εχθρική στάση των εκπροσώπων της Τρόικα».

«Θεωρούμε παράλογες και καθαρά πολιτικού επικοινωνιακού χαρακτήρα αυτές τις μεθοδεύσεις. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι υπάρχουν πολιτικοί στην Ευρώπη που θέλουν την καθυστέρηση της λήψης απόφασης για την Κύπρο, αφού συνδέεται με τις Γερμανικές εκλογές. Εξακολουθούμε ως Οικολόγοι να πιστεύουμε – και αυτό λέμε στις επαφές μας με τους Ευρωπαίους – ότι το πρόβλημα δεν αφορά αποκλειστικά την Κύπρο, αλλά είναι ένα ζήτημα που πρέπει να λυθεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», αναφέρουν οι Οικολόγοι.

Όπως προσθέτουν, «ότι συμβαίνει σήμερα στην Κύπρο πρέπει να γίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης τουλάχιστον, αφού άλλωστε όλοι αναγνωρίζουν ότι προβλήματα στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και στην εφαρμογή της υπάρχουν και δεν αφορούν μόνο την Κύπρο».

Καταληκτικά, οι Οικολόγοι δεσμεύονται να συνεχίσουν και να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους, με όσες δυνάμεις διαθέτουν, μέχρι την ευόδωση του σκοπού που θα έπρεπε να ήταν για όλους κοινός και κορυφαίος, αυτού της διάσωσης της Κύπρου και του λαού της από τη δύνη της οικονομικής καταστροφής, μιζέριας, και ανέχειας μέσα από τις αναγκαίες και χρήσιμες αλλαγές στην κυπριακή οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα