Οικολόγοι: Η Κυβέρνηση να προετοιμαστεί για σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα

14:32 23/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ιδιαίτερα «προσγειωμένη και σοβαρή» τη δημόσια δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή για αδυναμία χάραξης «κόκκινων γραμμών» έναντι της Τρόικας, σύμφωνα με τη ΓΓ των Οικολόγων, Ιωάννα Παναγιώτου.

Σε δηλώσεις της σήμερα, η κ. Παναγιώτου ανέφερε πως η «ειλικρινής» αυτή δήλωση αποτελεί «ομολογία της δεινής θέσης στην οποία έφερε την κυπριακή οικονομία η απραξία της κυβέρνησης, το κυνήγι του εύκολου κέρδους εκ μέρους των τραπεζών και οι διαχρονικές αδυναμίες της

Κυπριακής οικονομίας».

Πρόσθεσε δε ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης να περιορίσει το μνημόνιο στο θέμα των τραπεζών «φαίνεται να μην έχει ιδιαίτερες ελπίδες επιτυχίας».

Η κ. Παναγιώτου είπε πως η κυβέρνηση οφείλει να προετοιμασθεί για μια σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα και για λήψη μέτρων αντιμετώπισης του δημοσιοοικονομικού προβλήματος.

Το Κίνημα Οικολόγων ζητά, συνέχισε η Ιωάννα Παναγιώτου, όπως τα μέτρα που θα υιοθετηθούν να σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να μην πλήττουν τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και να προβλέπουν μέτρα ανάπτυξης, και κυρίως πράσινης ανάπτυξης, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αντιμετωπισθεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα