Οικολόγοι: Η Κυβέρνηση «κάνει την πάπια», παρουσιάζεται ως «λευκή περιστερά»

11:46 7/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με λύπη παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες την κυβέρνηση να προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες για τις επιπτώσεις των οικονομικών μέτρων στην Βουλή.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και οι χθεσινές δηλώσεις των υπουργών, συνιστούν μία ανεύθυνη και λαϊκίστικη προσπάθεια αντιμετώπισης δικαιολογημένων αντιδράσεων εργαζομένων και άλλων επηρεαζόμενων από τα οικονομικά μέτρα.

Οι αντιδράσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού λόγω παγοποίησης των

προσλήψεων στο δημόσιο καθώς και η περικοπή των επιδομάτων τέκνου είναι αποφάσεις που πάρθηκαν σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την πλειοψηφία των κομμάτων. Οι περισσότερες μάλιστα από αυτές τις αποφάσεις προήλθαν από κυβερνητικά μέτρα στα οποία απλά συμφώνησε η Βουλή.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών παρά το γεγονός ότι δεν συμφώνησε με όλα τα οικονομικά μέτρα που αποφάσισαν από κοινού κυβέρνηση και κοινοβουλευτικά κόμματα, σε μια ένδειξη υπευθυνότητας και σοβαρότητας δεν έχει αξιοποιήσει επικοινωνιακά αυτή τη διαφωνία του. Είναι γι αυτό το λόγο που εμείς ειδικά θεωρούμε αφόρητη πρόκληση να ακούμε την κυβέρνηση να «κάνει την πάπια» ή να παρουσιάζεται ως «λευκή περιστερά» έναντι των αντιδράσεων για τα οικονομικά μέτρα.
Έλεος πια. Και ο λαϊκισμός έχει τα όρια του.

Keywords
Τυχαία Θέματα