Οικολόγοι: Επιστολή στον Υπουργό Εμπορίου για το φυσικό αέριο

13:37 26/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολή στον Υπουργό Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη θα αποστείλει τη Δευτέρα το Κίνημα Οικολόγων, «ζητώντας την άμεση σύγκληση της διακομματικής επιτροπής για ενημέρωση στο θέμα του φυσικού αερίου, ανακοίνωσε ο Βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Περδίκης.

Σε σημερινές του δηλώσεις και αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου σχετικά με δηλώσεις της ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννας Παναγιώτου, είπε ότι «δεν περιμέναμε ότι μια απλή επιστολή για ενημέρωση και συνεργασία θα προκαλούσε τόση οργή και σύγχυση στο Προεδρικό. Φαίνεται

ότι κάποιοι έχουν χάσει πλέον την ψυχραιμία τους. Δεν θα τους ακολουθήσουμε στο τρελλοκομείο», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας στις δηλώσεις του ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι «αφού ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μας προτρέπει, με το γνωστό αλαζονικό και ειρωνικό του ύφος, να «σηκώσουμε το τηλέφωνο και να ζητήσουμε ενημέρωση από τον Υπουργό Εμπορίου», θα απευθύνουμε αύριο επιστολή στον κ. Συλικιώτη ζητώντας την άμεση σύγκληση της διακομματικής επιτροπής (που έχει να συνέλθει από τις 16 Μαΐου), για ενημέρωση επί των εξής -μη σοβαρών κατά την άποψη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου- θεμάτων, όπως τη διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών για τον β’ γύρο της δημοπράτησης των οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ, τη συμφωνία για βραχυπρόθεσμη προμήθεια φυσικού αερίου για τις ανάγκες της ΑΗΚ από τα αποθέματα του Ισραήλ, τη διαδικασία καθορισμού της κυπριακής ΑΟΖ με την Ελλάδα».

Ας αφήσουν τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και ας επιτρέψουν τον ήλιο της διαφάνειας και της συνεργασίας να λάμψει επιτέλους», πρόσθεσε ο κ. βουλευτής των Οικολόγων.

Αναφερόμενος στα παράπονα του Προέδρου Χριστόφια για την κριτική που αντιμετωπίζει, ο κ. Περδίκης είπε: «Οπως έστρωσες θα κοιμηθείς αγαπητέ πρόεδρε», ή αλλιώς, «έσπειρες θύελλες και θα εισπράξεις καταιγίδες». Συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Χριστόφιας ας προβεί σε αυτοκριτική για το «πως ξεκίνησε την Προεδρία του με την υποστήριξη όλων σχεδόν των κομμάτων και κατέληξε μόνος και έρημος».

Σχετικά με την προσφορά της Κυβέρνησης του, συνέχισε ο κ. Περδίκης, «η οποία ο ίδιος θεωρεί ότι κάποτε θα εκτιμηθεί, νομίζω ότι ‘τα μακριά κοντά εγίνασιν’. Ο λαός θα κληθεί να εκτιμήσει αν το έργο της Κυβέρνησης Χριστόφια δημιούργησε υπόβαθρο ή έριξε την Κύπρο σε βάραθρο» είπε.

Δυστυχώς, πρόσθεσε, «επί της διακυβέρνησης του, οι κατακτήσεις και το προϊόν των αγώνων του λαϊκού κινήματος υποσκάπτονται και καταρρέουν. Η Κυβέρνηση Χριστόφια  με την αδράνεια, την αδιαφορία και την διαπλοκή, μας οδήγησε σε σκοτεινό εργασιακό μεσαίωνα. Κι αυτό είναι ‘ηλίου φαεινότερο’», κατέληξε.

E

Keywords
Τυχαία Θέματα