Οικολόγοι: Απαιτείται ξεκαθάρισμα θέσεων στο Κυπριακό

09:18 2/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το δημοσίευμα της Χουριέτ δημιουργεί την ανάγκη να γίνει πλήρης διευκρίνιση των θέσεων των προεδρικών υποψηφίων- και ιδιαιτέρως του κ. Αναστασιάδη- στο Κυπριακό.

Προκύπτει επίσης ανάγκη για καθιέρωση θεσμών που να εγγυούνται δημοκρατική συλλογική διαχείριση του Κυπριακού. Για το σκοπό αυτό το Κίνημα Οικολόγων έχει επεξεργαστεί ένα τετράπτυχο προτάσεων επί του οποίου απαιτεί σαφή δέσμευση των υποψηφίων. Η αξιοπιστία των πολιτικών βρίσκεται στο ναδίρ. Μόνο με ξεκάθαρες και αποτελεσματικές

δικλείδες ασφαλείας μπορεί να υπάρξει ελπίδα για ανοικοδόμηση της αξιοπιστίας.

Επί της ουσίας του δημοσιεύματος οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ως Οικολόγοι διαφωνούμε με τις θέσεις αυτές. Η χαλαρή ομοσπονδία, η παραμονή στρατευμάτων και εγγυήσεων της Τουρκίας, οι διευρυμένες συνομιλίες κλπ, αποτελούν θέσεις του ΔΗΣΥ επί των οποίων το Κίνημα Οικολόγων διαφώνησε όταν ετέθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο και συνεχίζει να διαφωνεί. Τα θέματα αυτά αποτελούν μέρος των ανοικτών ζητημάτων του διαλόγου του Κινήματος Οικολόγων με τον προεδρικό υποψήφιο Ν. Αναστασιάδη.

Δηλώσεις για το θέμα από την Γενική Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Ιωάννα Παναγιώτου, σήμερα Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο ΘΑΛΑΣΣΑ στην Ακτή του Κυβερνήτη όπου θα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος για τις Προεδρικές Εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα