Οι προτάσεις για διορισμούς και αξιολόγηση στην εκπαίδευση ενώπιον της Επ. Παιδείας

17:33 9/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση και το νέο σύστημα αξιολόγησης στην εκπαίδευση καθώς και το θέμα της στήριξης των άπορων μαθητών, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, συζήτησε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργου Δημοσθένους.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι ενημέρωσε εκτενώς την Επιτροπή σχετικά με τις πρόνοιες των δυο προτάσεων οι οποίες, όπως είπε, πραγματικά θα εκσυγχρονίσουν,

θα ανανεώσουν και θα ανεβάσουν τα επίπεδα εκπαίδευσης στον τόπο.

Σημείωσε ότι από τις παρεμβάσεις των Βουλευτών «φαίνεται ότι όλοι αναγνωρίζουν τη σημαντικότητα και των δύο προτάσεων αλλά και ότι δεν είμαστε μακριά από ουσιαστικές συγκλίσεις».

Για το θέμα της στήριξης των παιδιών που χρήζουν οικονομικής στήριξης, ο κ. Δημοσθένους είπε ότι το Υπουργείο έχει σχεδιασμό και πλάνο, και πως έχει καθορίσει με πολλή ευθύνη, σοβαρότητα και διακριτικότητα τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε συνεργασία πάντα με όλους τους εμπλεκόμενους και συνεργαζόμενους φορείς, όπως τα σχολεία, η Εκκλησία, ο Ερυθρός Σταυρός, οι συνομοσπονδίες συνδέσμων γονέων, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και οι σχολικές εφορείες.

«Με διακριτικότητα προχωρούμε μεθοδικά στην υλοποίηση του σχεδιασμού» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη πως το Υπουργείο έχει προχωρήσει σε χαρτογράφηση των αναγκών και πως αυτή τη στιγμή διασταυρώνονται τα στοιχεία για κάθε σχολική μονάδα και ανά επαρχία, για να προσθέσει πως το Υπουργείο θα παρέχει επιπρόσθετη στήριξη εκεί και όπου χρειάζεται παρόλη την οικονομική κρίση και τις όποιες περικοπές.

Σημείωσε πως το κονδύλι για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, πέρα από το κονδύλι για τη μαθητική πρόνοια ύψους 1,2 εκ. ευρώ, έχει αυξηθεί από 60,000 ευρώ σε 360.000 ευρώ ακριβώς για να στηριχτούν τα παιδιά που έχουν ανάγκη μέσω των προγευμάτων που θα προσφέρονται μέσω των κυλικείων των σχολικών μονάδων.

«Όλα θα γίνονται πολύ διακριτικά και μόνο μέσω των κυλικείων στις σχολικές μονάδες», διαβεβαίωσε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Τορναρίτης, αφού ανέφερε ότι το σύστημα διορισμών που επικράτησε μέχρι τώρα δεν είναι αξιοκρατικό, είπε ότι στο όποιο σύστημα εφαρμοστεί δεν θα πρέπει να υπάρξει ένα καινούργιο επίπεδο παραπαιδείας, αλλά και ότι δεν θα πρέπει να αδικηθούν όσοι έχουν εύλογες προσδοκίες διορισμού στην εκπαίδευση, όπως για παράδειγμα όσοι έχουν ολοκληρώσει την προϋπηρεσιακή τους κατάρτιση και οι συμβασιούχοι.

Για το θέμα της αξιολόγησης, ο κ. Τορναρίτης, αφού ανέφερε ότι τα πάντα στην εκπαίδευση πρέπει να αξιολογούνται, σημείωσε ότι αυτοί που αξιολογούν θα πρέπει με τη σειρά τους να αξιολογούνται από τους αξιολογούμενους τους έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πιο δίκαιο και πιο δυναμικό εκπαιδευτικό σύστημα. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή θα μελετήσει τις προτάσεις του Υπουργείου και θα τοποθετηθεί επίσημα ενώπιον του Συμβουλίου Παιδείας.

Σε σχέση με το τρίτο θέμα, ο Πρόεδρος τ

Keywords
Τυχαία Θέματα