Οι πρόωρες αφυπηρετήσεις, αιτία για κλείσιμο ιδρυμάτων

15:13 24/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το παράδειγμα του βρεφοκομικού σταθμού στην Πάφο που οδηγήθηκε σε κλείσιμο, πιθανόν να το ακολουθήσουν κι άλλα ιδρύματα του Τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας λόγω έλλειψης στελέχωσης, δήλωσε  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, Αντρέας Φακοντής.

Σε δηλώσεις του μετά την σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, ο κ. Φακοντής είπε ότι λόγω πρόωρων αφυπηρετήσεων ή αδειών ασθενείας διαρκείας, παρουσιάζεται σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης με κίνδυνο κάποια ιδρύματα να μην είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν και

να οδηγηθούν σε κλείσιμο.

Όπως ανέφερε, η Υπουργός Εργασίας έχει συζητήσει το συγκεκριμένο ζήτημα με τον Υπουργό Οικονομικών, όπου υπήρξε συμφωνία για να κατατεθεί την ερχόμενη Πέμπτη, τροποποιητικός Προϋπολογισμός για την πρόσληψη οκτώ έκτακτων λειτουργών σε μια προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά σε ιδρύματα και να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

«Είναι έκκληση μας προς όλα τα Κοινοβουλευτικά κόμματα να στηρίξουν και να υπερψηφίσουν τον νέο Προϋπολογισμό για την πρόσληψη των οκτώ ιδρυματικών λειτουργών ούτως ώστε να συμβάλουμε κι ως Βουλή στην απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα λειτουργία των διαφόρων ιδρυμάτων», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι ο βρεφοκομικός σταθμός στην Πάφο έχει επαναλειτουργήσει από σήμερα μετά τις έντονες παραστάσεις τις οποίες είχε προβεί η Επιτροπή Εργασίας μέσα από την συζήτηση του θέματος την περασμένη Δευτέρα αλλά και τις αποτελεσματικές ενέργειες που έκανε η Υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Φακοντής είπε πως ένα άλλο θέμα που συζήτησε σήμερα η Επιτροπή Εργασίας, ήταν τον περί Εργασίας μέσω Επιχείρησης Προσωρινής Απασχόλησης Νόμο του 2012.

Πρόκειται, σημείωσε, για ένα νεοσύστατο θεσμό για την κυπριακή αγορά εργασίας. «Εχουν ακουστεί αρκετές και έντονες διαφορετικές απόψεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων», σημείωσε.

Εξήγησε ότι ο θεσμός αυτός έχει ως στόχο την εξασφάλιση της προστασίας των προσωρινά απασχολουμένων με την εξασφάλιση της εφαρμογής της ίσης μεταχείρισης και την αναγνώριση των επιχειρήσεων προσωρινής απασχόλησης ως εργοδότες, οι οποίοι θα συνάπτουν συμβάσεις εργασίας με προσωρινά απασχολούμενους με σκοπό την τοποθέτηση τους σε εργοδότες.

Διευκρίνισε ότι οι εταιρείες αυτές, θα έχουν την δυνατότητα να εργοδοτούν προσωρινά προσωπικό, το οποίο θα «ενοικιάζουν ή παραχωρούν» σε άλλους εργοδότες για συγκεκριμένη περίοδο.Με βάση το νομοσχέδιο, πρόσθεσε, θα υπάρχει δυνατότητα απασχόλησης τους για οκτώ μήνες με μάξιμουμ συνολικής απασχόλησης, δεκαοκτώ μήνες. Ανέφερε επίσης ότι καθορίζονται μέσα από το νομοσχέδιο, οι προϋποθέσεις για την χορήγηση άδειας για την επιχείρηση.

Μέχρι σήμερα, σημείωσε, μόνο εταιρείες που έχουν ευρωπαϊκή δραστηριότητα είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο. Ο κ. Φακοντής είπε πως «το νομοσχέδιο αυτό έχει κτιστεί πάνω σε λεπτές ισορροπίες και η διατάραξη τους πιθανόν να οδηγήσει σε αρκετά προβλήματα».

Υπάρχει κίνδυνος όπως έχει ακουστεί από μέρους των συντεχνιακών οργανώσεων, συνέχισε, ότι η αλλαγή συγκεκριμένων αναφορών, δ

Keywords
Τυχαία Θέματα