Οι προοπτικές της CytaHellas συζητήθηκαν στην Επ. Οικονομικών

17:07 7/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ερωτηματικά για τις προοπτικές και για το ρίσκο που έχει αναλάβει η cyta σε σχέση με την CytaHellas, λαμβάνοντας υπόψη της δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, έθεσαν οι βουλευτές μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών στη διεύθυνση και διοίκηση της cyta, κατά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής, ενώ η Cyta

εκτιμά ότι θα καταστεί κερδοφόρα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΣ της Cyta Στάθη Κιττή, η επένδυση στην Ελλάδα βαδίζει σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο και θα αρχίσει να αποφέρει κέρδη στο τέλος του 2013.

Η Επιτροπή Οικονομικών συζήτησε αίτημα της cyta για αποδέσμευση τριών κονδυλίων από τον προϋπολογισμό του οργανισμού για το 2012 συνολικού ύψους 65,2 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αφορούν ποσό ύψους 24,2 εκ. ευρώ για την «Cytavision», ποσό ύψους 11 εκ. ευρώ για «Διαφημίσεις και έξοδα προώθησης» και ποσό ύψους 30 εκ. ευρώ με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το έργο της CytaHellas στην Ελλάδα.

Στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα κληθούν να τοποθετηθούν κατά πόσον τάσσονται υπέρ ή εναντίον της αποδέσμευσης των κονδυλίων.

«Μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί πέρα των 140 εκατομμυρίων ευρώ στην αγορά της Ελλάδας, μέσω της CytaHellas, εκ των οποίων 90 εκ. ευρώ σε κεφαλαιουχική επένδυση και 50 εκ. ευρώ σε επιπρόσθετη δανειοδότηση, ενώ σήμερα ζητείται να επενδυθούν ακόμη 30 εκ. ευρώ από τα χρήματα της cyta για να αυξηθεί η επένδυση της Ελλάδας», ανέφερε, ύστερα από τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Είχαμε την ευκαιρία να υποβάλουμε σωρεία ερωτημάτων σε σχέση με τις προοπτικές ανάκτησης πάνω σε αυτές τις επενδύσεις γιατί είναι σημαντική η αύξηση της επένδυσης, λαμβάνοντας υπόψη τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα που έχει να αντιμετωπίσει η ελλαδική αγορά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η Διεύθυνση της cyta ενώπιον των μελών της Επιτροπής, το μερίδιο αγοράς της CytaHellas στην Ελλάδα από το 9,3% στο τέλος του 2010 και το 14,5% στο τέλος του 2011, ανήλθε στο 15,31% στις 31 Μαρτίου του 2012.

Επίσης, κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους, η καθαρή αύξηση πελατών ήταν 32.963 έναντι της πρόβλεψης του επιχειρησιακού σχεδίου για 25.079 πελάτες.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι σημειώνεται το γεγονός ότι «αυξάνονται οι συνδρομητές» και ότι «σημειώνεται μία μείωση στα έσοδα ανά συνδρομητή λόγω της οικονομικής κρίσης, με ένα τρόπο που φαίνεται να προκαλεί περαιτέρω πίεση στις ταμειακές ροές της εταιρείας».

Ωστόσο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «έχουμε τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης ότι αν συνεχίσουν τα πράγματα ως έχουν, παρότι η εταιρεία παρουσίασε ζημιές το 2011 ύψους 33 εκ. ευρώ, θα έχουμε το 2012 ίσως πραγματικές ζημιές αλλά και λειτουργικά κέρδη», ενώ το 2013 θα καταγραφούν «πραγματικά κέρδη».

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «η προοπτική κέρδους για την cyta είναι πάρα πολύ μεγάλη αλλά επειδή υπάρχουν και ανησυχίες», όπως είπε, «η Επιτροπή Οικονομικών θα συνεχίσει να εποπτεύει και να ελέγχει αυτή την επέν

Keywords
Τυχαία Θέματα