Οι Προεδρικές εκλογές στον τ/κ Τύπο

10:42 25/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρωτοσέλιδη κάλυψη δίνει ο τουρκοκυπριακός Τύπος στο αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των Προεδρικών εκλογών, το οποίο καλύπτουν κυρίως ειδησεογραφικά.

Ο Νίκος Αναστασιάδης πήρε 57,48% και εξελέγη ο 7ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Σταύρος Μαλάς 42,52%, αναφέρουν οι εφημερίδες. Σύμφωνα με την Αφρίκα, ο Αναστασιάδης δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά που αναμενόταν και ο Μαλάς τον δυσκόλεψε. Όπως γράφει, ο κ. Αναστασιάδης αύξησε τα ποσοστά του κατά 12% σε

σχέση με τον πρώτο γύρο των εκλογών και ο κ. Μαλάς κατά 15,6%. Στην πρώτη του δήλωση, προστίθεται, ο κ. Αναστασιάδη είπε ότι θα αρχίσει μια νέα εποχή για την Κύπρο και πως θα χρειαστεί η προτροπή και η βοήθεια της Τουρκίας.

Ιδιαίτερη αναφορά στη δήλωση του νεοεκλεγέντα Προέδρου για την Τουρκία, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, κάνουν όλες οι εφημερίδες. Η Χαλκίν Σεσί έχει υπότιτλο στο ολοσέλιδο εσωτερικό θέμα «Για τη λύση χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Τουρκίας» και γράφει ότι ο κ. Αναστασιάδης είπε πως η Τουρκία μπορεί να βοηθήσει στην επανένωση του νησιού, την απόσυρση των στρατευμάτων της και στην καλυτέρευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η Χαβαντίς αφιερώνει δύο εσωτερικές σελίδες στις Προεδρικές εκλογές, γράφοντας αναλυτικά τα στοιχεία των αποτελεσμάτων και δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τη διαδικασία ψηφοφορίες του Νίκου Αναστασιάδη, αλλά και άλλες. Η Κίπρις γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι από τις 543.000 ψηφοφόρους περίπου οι 100.000 δεν πήγαν στην κάλπη και ο Αναστασιάδης κέρδισε με 57,48%. Η Γενί Ντουζέν αναφέρει επίσης ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διατύπωσε παράπονο για παραβίαση της νομοθεσίας των εκλογών εναντίον του Νίκου Αναστασιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα