Οι ομογενείς προσεύχονται για τα θύματα της τραγωδίας

16:14 17/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα των ΗΠΑ συμμετείχε στο βαρύ πένθος που έχει κηρυχθεί στις ΗΠΑ, μετά το μακελειό στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ στο Νιούταουν του Κονέκτικατ. Στην κατάμεστη εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου της πόλης Ντάνμπερι, 17 χιλιόμετρο από τον τόπο της τραγωδίας,, η θλίψη και η συντριβή ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των Ελληνορθοδόξων πιστών που συμμετείχαν στη θεία λειτουργία και προσευχήθηκαν

για τις ψυχές των αθώων θυμάτων. Παρόντες ο σύζυγος της ομογενούς ηρωίδας βιβλιοθηκάριου, Μάικλ Τσεκ με τις δύο κόρες τους και η μητέρα της κ. Τσεκ, όπως και οι γονείς των τριών παιδιών που διασώθηκαν από τη δολοφονική μανία του 20χρονου.

Η Ιβόν Τσεκ δεν πήγε στην εκκλησία κι αποφεύγει τις δηλώσεις.
Ο Μάικλ Τσεκ βρισκόταν στο εξωτερικό όταν ενημερώθηκε για την τραγωδία από τη σύζυγό του και επέστρεψε εσπευσμένα για να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του.
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, που προεξήρχε της θείας λειτουργίας, μιλώντας στο εκκλησίασμα είπε πως από την πρώτη στιγμή γνώριζε για την παρουσία ελληνορθοδόξων στο σχολείο και παρακολουθούσε στενά και με αγωνία τις εξελίξεις.
Οι ομογενείς επηρεάστηκαν από την τραγωδία, αλλά από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκαν στον πόνο και την θλίψη των συνανθρώπων τους, είπε ο κ. Δημήτριος, που εξήρε την ηρωική πράξη της βιβλιοθηκάριου Ιβόν Τσεκ.
Η Εκκλησία συγχωρεί, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, είπε ο σεβασμιότατος, εκφράζοντας την ευχή να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για να αποτραπούν παρόμοια τραγικά περιστατικά. Τέλος ανέφερε ότι ο Θεός κι η Ορθοδοξία είναι τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να κάνουν καλύτερο τον άνθρωπο και τον κόσμο.
Στο τέλος της λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος κράτησε τα παιδιά και τους συγγενείς τους και τους ευλόγησε, δωρίζοντάς τους από ένα σταυρό.
Στην λειτουργία παρευρέθηκαν και οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου, Γιώργος Ηλιόπουλος και Κούλα Σοφιανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι ομογενείς προσεύχονται για τα θύματα της τραγωδίας,