Οι Οικολόγοι απορρίπτουν τη βελτιωμένη απόφαση του Eurogroup

13:01 19/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την απόρριψη και της «βελτιωμένης» απόφασης του Eurogroup αποφάσισε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, θεωρώντας πως αυτή δεν αλλάζει ριζικά την κατάσταση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Οικολόγων η Πολιτική Επιτροπή, η Εκτελεστική Γραμματεία και η Οικονομική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών συνήλθε χθες εκτάκτως και ενημερώθηκε εκτενώς για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της απόφασης του Eurogroup της 16ης Μαρτίου.

Οι Οικολόγοι θεωρούν ότι η χθεσινή «βελτιωμένη» απόφαση του Eurogroup που

εξαιρεί τους μικροκαταθέτες από την απομείωση (κούρεμα) των καταθέσεων, δεν αλλάζει ριζικά την κατάσταση.

Οπως αναφέρουν, παρόλο που η ανάγκη προστασίας των μικροκαταθετών αναδείχθηκε ευθύς εξαρχής από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καθώς θα ήταν αδιανόητο να γίνει αποδεκτή η απώλεια οποιουδήποτε ποσοστού από τις εγγυημένες καταθέσεις (μέχρι €100.000) και παρά το ότι η απόσυρση αυτής της απαίτησης από τους Ευρωπαίους περιορίζει τις αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις, εντούτοις δεν αίρει σε καμμία περίπτωση το βάρος των επιπτώσεων στην κυπριακή οικονομία, γεγονός που θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία της Κύπρου.

«Συνεπώς η θέση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών παραμένει αρνητική έναντι της απόφασης του Eurogroup την οποία θεωρούμε παράνομη, εχθρική και αναποτελεσματική, που στοχεύει στην καταστροφή της Κυπριακής Οικονομίας και στην εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων», εξηγεί το Κίνημα.

Αναφέρεται ακόμη ότι η Πολιτική Επιτροπή και Εκτελεστική Γραμματεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αποφάσισε να καλέσει τους φίλους και μέλη του Κινήματος να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών κατά της εκβιαστικής απόφασης του Eurogroup.

Οι Οικολόγοι προγραμματίζουν προσυγκέντρωση των μελών και φίλων του Κινήματος στις 17:30 στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου, προκειμένου να πορευτούν όλοι μαζί προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων που συνεδριάζει σήμερα στις 18:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα