Οι Κολομβιανοί αντάρτες ανέβαλαν την απελευθέρωση ομήρων

10:56 25/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) ανέβαλαν για τις 2 Απριλίου την απελευθέρωση των δέκα τελευταίων ομήρων που κρατούν ακόμη, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ένα μέλος της οργάνωσης ”Κολομβιανοί για την ειρήνη” που έχει αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των ανταρτών και της κυβέρνησης.

Η απελευθέρωση των δέκα αστυνομικών και στρατιωτικών που κρατούνται όμηροι από τις FARC προβλεπόταν να γίνει αύριο Δευτέρα, όμως η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, που επρόκειτο να τους παραλάβει, ζήτησε να αναβληθεί

η επιχείρηση μέχρι τις 30 Μαρτίου για τεχνικούς λόγους.

Η απελευθέρωση θα γίνει σε δύο φάσεις, όπως εξήγησε η πρώην γερουσιαστής Πιεδάδ Κόρδοβα. Οι πρώτοι όμηροι θα αφεθούν ελεύθεροι στις 2 Απριλίου και στις 4 θα ακολουθήσει μια δεύτερη ομάδα. Με βάση τη συμφωνία, οι όμηροι θα παραδοθούν σε έναν εκπρόσωπο των ”Κολομβιανών για την ειρήνη” και θα επιβιβαστούν σε ελικόπτερα που θα παραχωρήσει η Βραζιλία στον Ερυθρό Σταυρό.

”Πρέπει να πάμε στη Βραζιλία στις 31 Μαρτίου για να φέρουμε τα ελικόπτερα στην Κολομβία”, διευκρίνισε η Κόρδοβα. Η κυβέρνηση της χώρας αυτής, που από τις FARC θεωρείται ουδέτερη, έχει προσφέρει τέτοιου είδους βοήθεια και στο παρελθόν.

Αφού δοθούν οι γεωγραφικές συντεταγμένες του σημείου όπου έχουν αφεθεί οι όμηροι, τα ελικόπτερα θα αναχωρήσουν από την κοινότητα Βιγιαβισένσιο για να τους παραλάβουν. Ο στρατός της Κολομβίας έχει δεσμευτεί ότι θα διακόψει τις επιχειρήσεις του στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα