Οι Γεωργιανοί στις κάλπες σήμερα για να εκλέξουν το διάδοχο του Σαακασβίλι

09:59 27/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι Γεωργιανοί άρχισαν να προσέρχονται στις κάλπες από το πρωί της Κυριακής για να εκλέξουν το διάδοχο του Μικχαΐλ Σαακασβίλι στις προεδρικές εκλογές, όπου ο υποψήφιος του αντίπαλου στρατοπέδου, του δισεκατομμυριούχου και Πρωθυπουργού Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, θεωρείται ο επικρατέστερος. Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08.00 (06.00 ώρα Κύπρου) και θα κλείσουν στις 20.00.

Οι εκλογές αυτές σηματοδοτούν το τέλος της εποχής Σαακασβίλι που ανέλαβε την εξουσία στο τέλος της “ροζ επανάστασης” το 2003 και ο οποίος δεν είχε πλέον δικαίωμα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ύστερα από δύο διαδοχικές θητείες.
Μετά τις εκλογές αυτές, ο Γεωργιανός Πρόεδρος θα έχει ολιγότερες εξουσίες σε σχέση με τον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με μια συνταγματική μεταρρύθμιση.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι, ο υποψήφιος του κινήματος “Γεωργιανό Όνειρο” του Ιβανισβίλι θεωρείται ο επικρατέστερος για τη διαδοχή και ακολουθεί ο πρώην Πρόεδρος του κοινοβουλίου Νταβίντ Μπακράτζε, υποψήφιος που υποστηρίζει ο Σαακασβίλι. Όποιος και αν αναδειχτεί, ωστόσο, νικητής, ο συνασπισμός του Ιβανισβίλι είναι αυτός που θα συνεχίσει να ασκεί τη διακυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα