Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η επιλεκτική ακοή δεν είναι μύθος

17:50 5/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νομίζετε ότι ο σύζυγός σας ακούει ό,τι θέλει να ακούσει, ενώ σε όλες τις λοιπές περιπτώσεις παριστάνει τον κουφό; Δεν είναι ιδέα σας: Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η επιλεκτική ακοή δεν είναι μύθος.

H επιλεκτική ακοή σε άνδρες και γυναίκες είναι πραγματικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο ”Hearing”.

Δεκαετίες τώρα άντρες και γυναίκες παραπονούνται ότι ο/η σύντροφός τους έχει επιλεκτική ακοή και πως ακούει μόνο ο,τι τον συμφέρει. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο ισχυρισμός αυτός κρύβει κάποια αλήθεια μέσα του. Για να το διαπιστώσουν ζήτησαν από 80

άτομα (γυναίκες και άνδρες) να απομνημονεύσουν κάποιες λέξεις τις οποίες τους διάβαζαν από έναν …ειδικά διαμορφωμένο κατάλογο.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές δημιούργησαν ζεύγη λέξεων που από κοινωνικής πλευράς είναι πιο σχετικά με τους άντρες (όπως μπύρα και ποδόσφαιρο) ή πιο σχετικά για τις γυναίκες (όπως σοκολάτα και ψώνια), και κατάρτισαν έναν ενιαίο κατάλογο.

Ο κατάλογος αυτός στη συνέχεια, διαβάστηκε δυνατά από 40 άνδρες και έπειτα από 40 γυναίκες. Μετά την ανάγνωση του κατά μέσο όρο, οι άνδρες θυμήθηκαν σωστά περισσότερες σε σχέση με τις γυναίκες ”ανδρικές” λέξεις που είχαν ακούσει και αντίστοιχα οι περισσότερες γυναίκες ανακάλεσαν στη μνήμη τους περισσότερες ”γυναικείες” λέξεις.

”Για μεγάλο χρονικό διάστημα πολλά ζευγάρια μας αναφέρουν πως παρατηρούν ότι ο σύζυγός τους έχει επιλεκτική ακοή και πράγματι υπάρχει κάποια αλήθεια σε ό, τι λένε”, αναφέρει ένας από τους ερευνητές, John Phillips, χειρουργός – Ωτορινολαρυγγολόγος από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Norwich.

Keywords
Τυχαία Θέματα