Οι αξίες του εθελοντισμού ενώπιον των νεοσυλλέκτων στο ΚΕΝ Λεμεσού

22:30 31/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ικανοποίησή του από το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση των νεοσυλλέκτων στην πρώτη στο είδος της δημόσια διαβούλευση του Επίτροπου Εθελοντισμού, με τους νέους Εθνοφρουρούς και τα Στελέχη του ΚΕΝ Λεμεσού, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της διαβούλευσης, ο Υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε ως μια σημαντική πρωτοβουλία την καθιέρωση ενός θεσμού, “που στοχεύει, πάνω απ` όλα στο να αντιληφθούν οι νέοι μας ότι, ιδιαίτερα σήμερα με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες μας, ο εθελοντισμός είναι προσφορά,

είναι αλληλεγγύη”.

“Θα δώσουμε συνέχεια σε αυτή την πρωτοβουλία, η οποία δεν σταματά με αυτή την εκδήλωση. Πρέπει μέσα από τον δημόσιο διάλογο, τη δημόσια διαβούλευση, που είναι βασικό συστατικό της δημοκρατίας, της προόδου και της ανάπτυξης, να καταφέρουμε να εμπεδώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους μας, το τι σημάνει εθελοντισμός”, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε δε ότι σύντομα, θα επισκεφτεί μαζί με τον Επίτροπο και άλλα στρατόπεδα, αλλά θα αναληφθούν και άλλες κοινές πρωτοβουλίες όπως σεμινάρια και εκδηλώσεις μέσα από τη συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας και του γραφείου του Επιτρόπου.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, ανέφερε πως η σημαντική αυτή πρωτοβουλία, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ανακοινώσει για αναβάθμιση του εθελοντικού κινήματος αρχίζει σήμερα να γίνεται πραγματικότητα και υπέδειξε πως “το κράτος δεν μπορεί να εκσυγχρονιστεί χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών και ειδικότερα της νέας γενιάς και είναι καθαρή πλέον η πολιτική αυτού του κράτους, ο εθελοντισμός να στηριχθεί, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνούμε”.

Διευκρίνισε ότι στην Εθνική Φρουρά υπάρχουν και οι υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό για να στηριχθούν δραστηριότητες εθελοντικών οργανώσεων και ανακοίνωσε πως προωθείται το διαδίκτυο, ως εργαλείο στο οποίο οι στρατιώτες, είτε ανώνυμα είτε επώνυμα, θα μπορούν να καταθέτουν απόψεις και εισηγήσεις για δραστηριότητες εντός του στρατεύματος.

“Θα δημιουργηθεί και το Σώμα εθελοντών, στο οποίο οι στρατιώτες, που το επιθυμούν, στον ελεύθερο τους χρόνο να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους μέσω του στρατεύματος», ανέφερε και πρόσθεσε ότι “είναι σημαντικό οι νέοι να μας βλέπουν δίπλα τους, να συζητούν μαζί μας, να μπορούν να μας λένε τις απόψεις και τις ερωτήσεις τους”.

Κατά τη διαβούλευση, οι εθνοφρουροί συμμετείχαν με υποβολή ερωτήσεων προς τον Υπουργό Άμυνας και τον Επίτροπο Εθελοντισμού, ενώ εξέφρασαν τις απόψεις και εισηγήσεις τους σε θέματα που αφορούν την υλοποίηση δράσεων στην Εθνική Φρουρά για καλλιέργεια του εθελοντισμού και προώθηση της ενεργούς συμμετοχής τους στην κοινωνία μέσα από την Εθνική Φρουρά αλλά και μέσα οργανωμένα σύνολα.

Keywords
Τυχαία Θέματα