Οδικός χάρτης για την επανέναρξη των συνομιλιών από τον Ντερβίς Ερογλου

15:44 10/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μια νέα διαδικασία και ένας οδικός χάρτης είναι για τον Ντερβίς Ερογλου, προϋπόθεση για να μπορέσει να επαναρχίσει η διαδικασία διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με την Κίπρις, ο Τ/κ ηγέτης σε δηλώσεις του στο «τ/κ πρακτορείο ειδήσεων» ανέφερε ότι ο οδικός χάρτης της τ/κ πλευράς περιλαμβάνει ένα χρονοδιάγραμμα, τη διαδικασία του πάρε – δώσε και με το τέλος των διαπραγματεύσεων μια πολυμερή διάσκεψη με τη συμμετοχή

των εγγυητριών δυνάμεων. «Ελπίζουμε και αναμένουμε την καταγραφή προόδου σε αυτά τα θέματα σε συνάρτηση και με τις πολιτικές που θα ακολουθήσει ο νέος Ε/κ ηγέτης». Εντός των προσεχών μηνών, πρόσθεσε, αναμένονται εξελίξεις στο Κυπριακό, σημειώνοντας ότι έχει μεγάλη σημασία για την τ/κ πλευρά το ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος στην ε/κ πλευρά και η πολιτική που θα ακολουθηθεί στο Κυπριακό.

Όσον αφορά τα τεκταινόμενα στο κόμμα Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης (ΚΕΕ), ο κ. Έρογλου είπε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά όμως δεν θα ήθελε να σχολιάσει οτιδήποτε, ούτε για το εκλογικό συνέδριο που ακόμη εκδικάζεται στα «δικαστήρια», ούτε για το θέμα με τις προσχωρήσεις «βουλευτών» άλλων κομμάτων. Μέχρι τώρα, είπε, στον πολιτικό του βίο δεν είχε προσωπικές διαφορές με κανέναν. Ίσως, πρόσθεσε, κάποιοι να είχαν μαζί του αλλά ο ίδιος όχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα