Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ καλεί τους Ευρωπαίους να στηρίξουν την ανάπτυξη

08:48 19/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λου κάλεσε τους Ευρωπαίους να “επανεξετάσουν” την πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας που ακολουθούν ώστε να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, σε άρθρο του που θα δημοσιευτεί στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Financial Times.

Σήμερα, ξεκινά επίσης στη Μόσχα η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της G20.

Για τον κ. Λου, ο οποίος θα συμμετάσχει στη σύνοδο αυτή, “η Ευρώπη

βρίσκεται τώρα σε θέση όπου μπορεί να δώσει μεγαλύτερη προτεραιότητα στην ενίσχυση της ζήτησης και στη μείωση της ανεργίας, το επίπεδο της οποίας έχει φτάσει σε ιστορικά επίπεδα”, όπως σημειώνει στο άρθρο του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο.

“Η ζήτηση στην ευρωζώνη υποχωρεί επί οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα και βρίσκεται σήμερα στο 5%, κάτω από το επίπεδο όπου βρισκόταν το 2007″, γράφει. “Έχουμε τεράστιο συμφέρον να δούμε την Ευρώπη να επιτυγχάνει».

Η επανεξέταση του ρυθμού δημοσιονομικής εξυγίανσης είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, προσθέτει ο Λου, εξηγώντας ότι θα ήταν επίσης πολύ σημαντικό να ληφθούν μέτρα για τη χορήγηση δανείων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Αμερικανός Υπουργός αναφερόμενος στην Ιαπωνία σημειώνει ότι η χώρα αυτή μπορεί να ωθήσει την ανάπτυξή της, μειώνοντας τους περιορισμούς για την ίδρυση επιχειρήσεων και εντείνοντας τη συμμετοχή των γυναικών και των νέων στην αγορά εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα