Ο Υπ. Εξωτερικών εξέφρασε στήριξη στην Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων

19:47 12/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών σε όλες τις προσπάθειες και δραστηριότητες διαφώτισης της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σε σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, επεσήμανε ότι οι Δήμαρχοι των προσφυγικών Δήμων έχουν διπλό ρόλο, δηλαδή από τη μία να διατηρήσουν τον κοινωνικό ιστό του Δήμου τους όντας μακριά από την πόλη τους, αλλά και να προβάλουν το Κυπριακό στο εξωτερικό με συστηματική διαφώτιση.

Ο

κ. Γαλανός ανέφερε ότι οι Δήμαρχοι έχουν ένα πολύ δύσκολο έργο να επιτελέσουν, αλλά το γεγονός ότι εκλέγονται απευθείας από το λαό και διατηρούν την ανεξαρτησία τους, τους καθιστά ως ανεπίσημους πρέσβεις του κυπριακού δράματος στο εξωτερικό, για αυτό και όλες οι προσπάθειες που καταβάλλουν για αυτόν το σκοπό πρέπει να τυγχάνουν της στήριξης της κοινωνίας και του κράτους.

Ο κ. Κασουλίδης κάλεσε τους Δήμαρχους να συνεχίσουν το έργο τους και δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να στηρίζει τις δραστηριότητες της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και να είναι αρωγός και συμπαραστάτης στο σημαντικό έργο που επιτελεί.

Επίσης, εξέφρασε την πρόθεση του όπως ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων παρίσταται σε συνεδρίες της Υπουργικής Επιτροπής Διαφώτισης όταν συζητούνται θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες της Επιτροπής.

Προέβη, επίσης, σε μια συνοπτική ενημέρωση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό σήμερα, αλλά και αναφορικά με το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες, και δεσμεύτηκε για μια νέα συνάντηση με τους Δήμαρχους το Φθινόπωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα