Ο Υπ. Εξωτερικών ευχήθηκε το 2014 να είναι η χρονιά της επανένωσης

22:55 7/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης εξέφρασε την ελπίδα το 2014 να είναι η χρονιά που θα βρει την Κύπρο επανενωμένη, χωρίς στρατεύματα κατοχής, απαλλαγμένη από τα τετελεσμένα της εισβολής.

Για να γίνει αυτό κατορθωτό, συνέχισε, η τουρκική πλευρά θα πρέπει να επιδείξει την απαραίτητη βούληση για επίτευξη μιας διαρκούς, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, σύμφωνα με τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μιας λύσης που θα επανενώνει την πατρίδα μας και θα

αποτρέπει την οποιαδήποτε πρόθεση απόσχισης ή διχοτόμησης.

Ο Υπουργός προέβη σε δηλώσεις κατά την κοπή της Βασιλόπιτας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο κ. Κασουλίδης ευχαρίστησε και συνεχάρη τους λειτουργούς του Υπουργείου για το δύσκολο έργο που με συνέπεια και αποτελεσματικότητα επιτελούν, ιδίως κατά την υφιστάμενη δύσκολη χρονική συγκυρία.

Αναφέρθηκε στις προκλήσεις που η πατρίδα μας θα κληθεί να αντιμετωπίσει κατά το νέο έτος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, τονίζοντας ότι με πείσμα και υπομονή θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει στην εξωτερική μας πολιτική.

Επεσήμανε ότι ο σταθεροποιητικός ρόλος της Κύπρου στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου τυγχάνει ολοένα και ευρύτερης αναγνώρισης, επαναλαμβάνοντας ότι η περιφερειακή διάσταση της εξωτερικής μας πολιτικής αποτελεί την προστιθέμενη αξία για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα