Ο βουλευτής Νίκος Νικολαΐδης σε διάσκεψη Επιτροπής της ΚΣΣΕ

10:45 18/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο ρόλος των εθνικών Κοινοβουλίων σε ό,τι αφορά στους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στην Ευρώπη, είναι το θέμα διάσκεψης, που διοργανώνει η Επιτροπή Πολιτισμού, Επιστημών, Παιδείας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στην οποία θα συμμετάσχει ο βουλευτής Νίκος Νικολαΐδης.

Οι εργασίες της Διάσκεψης θα διεξαχθούν στις 21 και 22 Μαΐου 2013, στο Λονδίνο για το οποίο αναχωρεί ο κ. Νικολαΐδης τη Δευτέρα.

Όπως

αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η βία που προβάλλεται από τα οπτικοακουστικά μέσα ενημέρωσης και οι συνέπειες στα παιδιά και την κοινωνία γενικότερα και η επίδραση των νέων τεχνολογικών μεθόδων ενημέρωσης και επικοινωνίας στη λειτουργία της δημοκρατίας, στο πλαίσιο της σχέσης διαδικτύου και πολιτικής. Θα εξεταστεί, επίσης, το θέμα της προστασίας της ελευθερίας των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στην Ευρώπη και ο ρόλος των εθνικών Κοινοβουλίων στην παρακολούθηση της εφαρμογής σχετικού ψηφίσματος της Συνέλευσης.

Τη διάσκεψη θα προσφωνήσει, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Μέσων και Αθλητισμού, της Βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων John Whittingdale και σ’ αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν επίσης ακαδημαϊκοί, παραγωγοί ταινιών, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και εμπειρογνώμονες.

Keywords
Τυχαία Θέματα