Ο Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε πως θα παρέμβει για μείωση της τιμής πώλησης συσκευών μέτρησης σακχάρου

19:33 23/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Τη διαβεβαίωση πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των υψηλών τιμών στις οποίες προσφέρονται οι ταινίες ανάλυσης σακχάρου αίματος και ειδικά οι συσκευές μέτρησης του σακχάρου, έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου προς τον Παγκύπριο Διαβητικό Σύνδεσμο, μέλη του οποίου πραγματοποίησαν το απόγευμα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την είσοδο της Βουλής, ζητώντας από την πολιτεία

να επιλύσει το πρόβλημα τους.

Οι επικεφαλής του Συνδέσμου είχαν το απόγευμα συνάντηση τον Πρόεδρο της Βουλής στον οποίο παρέδωσαν υπόμνημα διαμαρτυρίας, με το οποίο ζητούν την παρέμβαση της Βουλής και καταγγέλλουν ότι ο επιχειρηματίας που κέρδισε την προσφορά προμήθειας των συσκευών μέτρησης του σακχάρου στο αίμα πωλεί τη συσκευή στην τιμή των 29,75 ευρώ, ενώ προηγουμένως η συσκευή πωλείτο 25 ευρώ.

Στο υπόμνημα τους τα μέλη του Παγκύπριου Διαβητικού Συνδέσμου αναφέρουν επίσης ότι οι συσκευές δεν πρέπει να πωλούνται πέρα των 15-20 ευρώ, περιλαμβανομένου και ενός λογικού περιθωρίου κέρδους και ότι πολλές εταιρείες είναι πρόθυμες να προσφέρουν τις συσκευές, αγοράζοντας τα αναλώσιμα. Σημειώνουν ότι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης οι συσκευές προσφέρονται δωρεάν και ότι αυτό ήταν πάγιο αίτημα του Συνδέσμου προς το Υπουργείο Υγείας.

Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, ο κ. Ομήρου χαρακτήρισε το θέμα «σοβαρότατο» και διαβεβαίωσε πως «θα πράξει ό,τι είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα που είναι πρόβλημα εκμετάλλευσης, στην πραγματικότητα, του ανθρώπινου πόνου».

Δυστυχώς, συνέχισε, δεν έχω άλλο τρόπο να διατυπώσω αυτό που συμβαίνει.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι με το θέμα θα ασχοληθεί η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας και επί του τούτου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής.

«Είναι ανεπίτρεπτο στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, να τυγχάνουν εκμετάλλευσης με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο ομάδες συμπατριωτών μας που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες παθήσεις, όπως είναι ο διαβήτης», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Διαβητικού Συνδέσμου Σταύρος Μιχαήλ, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής που δέχθηκε να τους ακούσει, είπε ότι τα μέλη του Συνδέσμου δεν διαμαρτύρονται προς την Βουλή αλλά ζητούν «τη συμπαράσταση και την παρέμβαση της προς τον επιχειρηματία για να συζητήσει μαζί μας μια πιο λογική τιμή ώστε να αποτραπεί η εκμετάλλευση των διαβητικών και του ανθρώπινου πόνου, σε μια περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης».

Ο κ. Μιχαήλ είπε ότι η τιμή της συσκευής η οποία πωλείται από τον εισαγωγέα είναι κατά 20% πιο ψηλή από την τελευταία προσφορά, ενώ η τιμή των ταινιών ανάλυσης σακχάρου, όπως είπε, για όσους δεν είναι δικαιούχοι της κάρτας Α’ μπορεί να φθάσει και τα 20 ευρώ, ενώ στην προσφορά είναι κάτω από 2 ευρώ.

«Αυτό είναι μια καθαρή εκμετάλλευση των διαβητικών είτε είναι δικαιούχοι είτε μη δικαιούχοι της δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης που προσφέρει το κράτος», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι οι ταινίες δίνονται δωρεάν από το Νοσοκομείο στους δικαιούχους δωρεάν περίθαλψης αλλά είναι αναγκασμένοι, όπως είπε ο κ. Μιχαήλ, «να αγοράσουν τα μηχανάκια από τον εισαγωγέα στην τιμή των 29,75 ευρώ που είναι μια τιμή πολύ υψηλή σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της έρευνας που έχουμε διεξαγάγει ως Σύνδεσμος».

Keywords
Τυχαία Θέματα