Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εγκαινίασε το δρόμο Παραλιμνίου–Δερύνειας

19:27 25/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η αναβάθμιση δρόμων και γενικότερα η κατασκευή σύγχρονου, ασφαλούς και άνετου οδικού δικτύου είναι πάντοτε υψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης, γιατί στην Κύπρο η ανάπτυξη μιας περιοχής είναι άμεσα συνδεδεμένη με το οδικό δίκτυο που είναι και ο μόνος τρόπος μεταφοράς προσώπων και εμπορευμάτων, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε χαιρετισμό του, στα εγκαίνια του δρόμου Παραλιμνίου – Δερύνειας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως ”θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όλα αυτά

τα έργα πραγματοποιούνται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης”, σημειώνοντας πως ”παρά τα εξωγενή προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία εμείς υλοποιούμε τη φιλοσοφία μας για ενίσχυση της ανάπτυξης ως απάντηση στην κρίση”.

”Μέσα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες”, είπε, ”η Κύπρος συνεχίζει να δημιουργεί και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα δύσκολα προβλήματα που έχουμε ενώπιον μας. Θέτουμε τις βάσεις για ένα πολύ πιο ελπιδοφόρο μέλλον ανάπτυξης και ευημερίας για εμάς και για τα παιδιά μας”.

Αναφερόμενος στο έργο του δρόμου Παραλιμνίου – Δερύνειας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως το έργο που εγκαινιάζεται είναι δρόμος ιδιαίτερης σημασίας, συνολικού μήκους 5χλμ περίπου, που συνδέει τους δύο μεγάλους Δήμους της Επαρχίας Αμμοχώστου, το Παραλίμνι και τη Δερύνεια.

Οπως πρόσθεσε ”είναι ο κύριος άξονας εμπορικής δραστηριότητας της Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου, αφού κατά μήκος του συναντούμε μεγάλα εμπορικά κέντρα, καταστήματα και οικιστικές μονάδες καθώς και αρκετά κυβερνητικά επαρχιακά γραφεία διαφόρων υπηρεσιών”.

Είπε ακόμα πως ”το έργο αυτό αποτέλεσε πάγιο αίτημα των δύο Δήμων για πολλά χρόνια”, για να προσθέσει πως ”άρχισε να σχεδιάζεται από το 2002 αλλά, λόγω της πολυπλοκότητας των πολεοδομικών έργων και των διαφόρων προβλημάτων που προέκυψαν κατά την εκπόνηση της μελέτης, η υλοποίηση του άρχισε μόλις το Μάρτιο του 2009”.

”Η ευρύτερη περιοχή Παραλιμνίου – Δερύνειας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα προσέλκυσης τουρισμού στην Κύπρο και η υλοποίηση του συγκεκριμένου αναπτυξιακού έργου διευκολύνει τόσο τις τουριστικές επιχειρήσεις όσο και ευρύτερα την οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή”, πρόσθεσε.

Επιπρόσθετα, είπε πως ”προσφέρει ασφαλή διακίνηση τόσο σε τουρίστες όσο και στους υπόλοιπους πολίτες”.

Είπε ακόμα πως ”το έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή και βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου μήκους πέντε χλμ. περίπου, με τη δημιουργία δύο λωρίδων κυκλοφορίας, συνολικού πλάτους επτά μέτρων και με επιπλέον λωρίδα για δεξιόστροφες κινήσεις σε ορισμένες συμβολές”, συμπληρώνοντας ότι στο πλαίσιο αναβάθμισης του δρόμου έχουν υπογειοποιηθεί όλες οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, όπως οι παροχές ηλεκτρισμού, τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, η υδατοπρομήθεια και το σύστημα αποκατάστασης ομβρίων υδάτων.

Επίσης, είπε ”έχουν κατασκευαστεί πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομοι, λωρίδες πρασίνου, διαβάσεις πεζών και έχει τοποθετηθεί μοντέρνος φωτισμός”, προσθέτοντας πως το συνολικό

Keywords
Τυχαία Θέματα