Ο Ολάντ έπαυσε Υπουργό του για δηλώσεις κατά του προϋπολογισμού

22:08 2/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απέπεμψε σήμερα από την κυβέρνησή του την Υπουργό της Οικολογίας Ντελφίν Μπατό, η οποία μιλώντας το πρωί στον ραδιοσταθμό RTL δήλωσε ότι το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014 “είναι κακό”.

Η Υπουργός διετύπωσε αυτόν τον χαρακτηρισμό, επειδή οι διατιθέμενες πιστώσεις για το Υπουργείο της για όλο το 2014 είναι κατά 7% λιγότερες σε σχέση με τα φετινά κονδύλια που προέβλεπε ο προϋπολογισμός.

Η

Ντελφίν Μπατό μετά τις δηλώσεις της εκλήθη από τον Πρωθπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό στο πρωθυπουργικό γραφείο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Η 40χρονη Μπατό είναι μέλος του Σοσιαλιστικού κόμματος.

Είναι η πρώτη γυναίκα που απομακρύνεται από την κυβέρνηση, αφότου ανέλαβε την προεδρία της δημοκρατίας ο Φρανσουά Ολάντ τον Μάιο του 2012.

Κατόπιν πρότασης από τον Πρωθυπουργό Ερό, ο Πρόεδρος Ολάντ έπαυσε από Υπουργό την κ. Μπατό, ορίζοντας αντικαταστάτη της τον έως σήμερα βουλευτή Φιλίπ Μαρτέν, αναφέρθηκε σε ανακοινωθέν της Γαλλικής προεδρίας.

Τον Μάρτιο, ο πρώην Υπουργός για τον κρατικό προϋπολογισμό Ζερόμ Καουζάκ παραιτήθηκε μέρες πριν να ομολογήσει δημοσίως ότι διατηρούσε μυστικά στο εξωτερικό τραπεζικό λογαριασμό, πράξη για την οποία ήδη αντιμετωπίζει ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης την κατηγορία της φοροδιαφυγής, με χαρακτηριστικό το “ξέπλυμα” αδήλωτου στις φορολογικές αρχές χρήματος.

Στο μεταξύ, μία άλλη Υπουργός της κυβέρνησης Ερό, η Σεσίλ Ντιφλό, η οποία ανήκει στο κόμμα των Πρασίνων και κατέχει δε το χαρτοφυλάκιο της Στέγασης, παρείχε σήμερα το μεσημέρι στήριξη στην αποπεμφθείσα συνάδελφό της.

Keywords
Τυχαία Θέματα