Ο Ν. Αναστασιάδης θα σχηματίσει Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, λέει ο Α. Νεοφύτου

18:45 9/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα σχηματίσει μια Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ανέφερε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, απαντώντας στις σκληρές, όπως είπε, επιθέσεις του επιτελείου του κ. Μαλά. Ο κ. Νεοφύτου, σε δηλώσεις στο εκλογικό επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδης, είπε ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος «δεσμεύτηκε ότι θα ενώσει δυνάμεις για να δώσει λύσεις στα πολλαπλά αδιέξοδα και τα δύσκολα

προβλήματα που επισώρευσε η διακυβέρνηση Χριστόφια και ΑΚΕΛ».

Πλήρωση θέσεων στο Εφοριακό Συμβούλιο
—————————————————–
Σχολιάζοντας εξάλλου αναφορές στον Τύπο, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι αν και ο Πρόεδρος Χριστόφιας «ούτε καν τόλμησε να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών, διεκδικώντας ξανά το αξίωμα που κατέχει», πρόθεση της απερχόμενης Κυβέρνησης είναι να πληρώσει θέσεις του Εφοριακού Συμβουλίου. Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Αριστεράς, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι την ώρα που η ανεργία καλπάζει, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη και διακόσιες χιλιάδες Κύπριοι διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, “μόνη έγνοια της αριστερής Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια είναι το βόλεμα μερικών σε υψηλότατες θέσεις”.

Έκανε επίσης λόγο για “βόλεμα του στενού κύκλου” και της “δικής τους εκλογικής πελατείας με παχυλούς μισθούς”, την ώρα που, όπως είπε, η Κυβέρνηση με νόμο στη Βουλή αφαίρεσε το επίδομα μάνας και μείωσε σημαντικά τις κοινωνικές παροχές και το κοινωνικό κράτος. «Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών αλλά και των αγνών αριστερών υποστηρικτών», που όπως είπε αποτελούν επίσης θύματα αυτής της κοινωνικά άδικης πολιτικής.
Συνέχισε, λέγοντας ότι ακόμη και η Γενική Ελέγκτρια θεωρεί τις θέσεις αυτές μη αναγκαίες, ενώ είπε ότι πρόκειται για σπατάλη πόρων που θα πρέπει να δανειστούμε και να χρεώσουμε στα παιδιά μας. Είπε επίσης ότι η πλειοψηφία της Βουλής έχει σταυρώσει τα κονδύλια για το Εφοριακό Συμβούλιο και ότι εκκρεμεί πρόταση νόμου για κατάργηση του συμβουλίου, που, όπως ανέφερε, «έχει ολοκληρώσει τον ιστορικό του κύκλο».

Δηλώσεις Προέδρου Χριστόφια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
————————————————————————
Ο κ. Νεοφύτου είπε εξάλλου ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας σωστά υπενθύμισε κατά την τελευταία του παρουσία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι η Κύπρος και ο χρηματοπιστωτικός της τομέας υπέστησαν ζημιές ύψους 5 δις περίπου, λόγω της πολιτικής απόφασης για κούρεμα του ελληνικού χρέους. Συμπλήρωσε όμως ότι κάποια στιγμή ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα πρέπει να απαντήσει γιατί την ώρα που παίρνονταν η απόφαση αυτή, δεν διεκδίκησε τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κύπρου. «Να μας ξεκαθαρίσει τι ισχύει. Αυτά που ορθά λέει στους Ευρωπαίους εταίρους ή όσα ακούμε καθημερινά στο εσωτερικό» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι ο ΔΗΣΥ δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες τους συγκεκριμένους τραπεζίτες.
Κούρεμα καταθέσεων
—————————
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν έχει υπόψη του χθεσινές αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ, ότι οι δανειστές πιέζουν την Κύπρο για συνεισφορά και των καταθετών στην κάλυψη των αναγκών της Κύπρου – αν και η Κεντρική Τράπεζα δια της εκπροσώπου της λέει ότι δεν τέθηκε θέμα κουρέματος καταθέσεων από την Τρόικα – ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «ουδέποτε είχαμε τέτοια πληροφόρηση». Κάλεσε παράλληλα τον κ. Κυπριανού “να αποσύρει τις δηλώσεις αυτές”, καθώς και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να τοποθετηθεί ο ίδιος ξεκάθαρα για το θέμα.

«Τέτοιες δηλώσεις, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από τον ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος, το μόνο που προξενούν είναι μεγάλη ζημιά στην οικονομία του τόπου, προσθέτουν στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα και επαυξάνουν τους κινδύνους» είπε ο κ. Νεοφύτου και διαβεβαίωσε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα διασφαλίσει τις καταθέσεις Κυπρίων και ξένων καταθετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα