Ο Έρογλου χαρακτηρίζει γόνιμη τη συνάντηση και λέει ότι συζητήθηκαν και ΜΟΕ

18:30 31/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Γόνιμη χαρακτήρισε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, δηλώνοντας ότι σήμερα με τις διαπραγματευτικές ομάδες συζήτησαν ουσιαστικά θέματα.

Επιστρέφοντας στα κατεχόμενα και μιλώντας σε Τ/κ δημοσιογράφους, ο κ. Έρογλου ανέφερε ότι αξιολόγησαν την εργασία των διαπραγματευτών από τις 11 Φεβρουαρίου και εντεύθεν, αλλά και τα βήματα που θα γίνουν από δω και πέρα στη διαδικασία. Υπενθυμίζοντας ότι κατέληξαν στην απόφαση να αρχίσει η διερευνητική διαδικασία (screening) για τις εξελίξεις από τότε που

άρχισαν οι διαπραγματεύσεις μέχρι σήμερα, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι εφόσον είναι εφικτό η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί το συντομότερο και συζήτησαν το θέμα του επόμενου σταδίου.

Το επόμενο στάδιο, είπε, είναι να τεθούν στο τραπέζι γεφυρωτικές προτάσεις, λέγοντας ότι σήμερα είδαν και το θέμα των ΜΟΕ. Η τ/κ πλευρά έκανε κάποιες προτάσεις, πρόσθεσε, και η ε/κ έθεσε κάποιες σκέψεις, παρατηρώντας ότι είναι η ε/κ πλευρά που προσπαθεί περισσότερο να φέρει το θέμα των ΜΟΕ στην ατζέντα. «Όταν τα ΜΟΕ ενδιαφέρουν και τους δύο `λαούς`, μπορούν να αποκτήσουν αξία», είπε. Συζήτησαν λεπτομερώς, ανέφερε, και τις προτάσεις της ε/κ πλευράς και τις ιδέες της τ/κ.
Με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, υπενθύμισε ο κ. Έρογλου, είχαν αποφασίσει να συναντώνται μια φορά το μήνα και σήμερα κατέληξαν στο να συναντώνται αν και εφόσον χρειαστεί.

«Ειδικά στη σημερινή συνάντηση είχαμε την ευκαιρία καλύτερης γνωριμίας, μπορέσουμε λίγο καλύτερα να διαβάσουμε τις σκέψεις μας. Ήταν μια καλή συνάντηση, μια φιλική συνάντηση και γόνιμη μπορώ να πω αυτή που έγινε σήμερα. Το σημαντικότερο από δω και πέρα, οι προτάσεις που θα θέσουμε στα ουσιαστικά ζητήματα μετά που θα τελειώσει η διερευνητική διαδικασία, οι αντίστοιχες προτάσεις και η αξιολόγηση και η ολοκλήρωσή τους, συζητήσαμε ότι τότε θα συνεχιστούν με έναν πιο λεπτομερή τρόπο οι πραγματικές διαπραγματεύσεις».
Ο κ. Έρογλου κατέληξε εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τις σημερινές συνομιλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα