Ο ΔΗΣΥ στηρίζει τις προσπάθειες αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων

17:07 7/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με επίγνωση, πάντοτε, ότι η ύπαρξη ενεργειακών αποθεμάτων δεν αποτελεί υποκατάστατο για μια νοικοκυρεμένη οικονομική πολιτική, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, όπως δήλωσε σήμερα ο Χαράλαμπος Σταυρίδη, στα κεντριά γραφεία του ΔΗΣΥ, θα σταθεί συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης, που έχει ως στόχο μια οικονομικά, ενεργειακά και εθνικά ωφέλιμη αξιοποίηση των κυπριακών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Σε δηλώσεις εκ μέρους του ΔΗΣΥ, ο κ. Σταυρίδης χαιρέτισε “την έναρξη της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο οικόπεδο 12, η οποία αποτελεί, αναμφίβολα”, όπως είπε,

“ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Κυπριακής Αποκλειστικής Ζώνης και ανοίγει νέες προοπτικές για τη χώρα μας”.

“Η επιβεβαίωση και πιστοποίηση του κοιτάσματος υδρογονανθράκων στο οικόπεδο 12″, πρόσθεσε, “θα συμβάλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση της ευρύτερης ενεργειακής στρατηγικής μας, θα επισπεύσει την ολοκλήρωση των διεργασιών ανέγερσης χερσαίου τερματικού, την κατασκευή υποθαλάσσιων αγωγών και υποδομών και θα δώσει την δυνατότητα προσέλκυσης στρατηγικών επενδυτών”.

“Παράλληλα”, συνέχισε ο κ. Σταυρίδης, “θα ανοίξει και τις προοπτικές προπώλησης ποσοτήτων φυσικού αερίου”.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταυρίδης, “η ύπαρξη και αξιοποίηση των κυπριακών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης ενεργειακής και γεωστρατηγικής πολιτικής, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό καταλύτη στο εθνικό μας θέμα, ή, σε αντίθετη περίπτωση, ένα σοβαρό κίνδυνο”.

“Επιπρόσθετα”, δήλωσε ο κ. Σταυρίδης, “μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη συμμαχιών με χώρες της ευρύτερης περιοχής και, ακόμη, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη και την απάμβλυνση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα