Ο διαβήτης διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης

12:02 29/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σύμφωνα με τα συγκριτικά αποτελέσματα μετανάλυσης, το 15%-20% των ατόμων που ζουν με χρόνια πάθηση έχουν πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης, σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό του οποίου το ποσοστό ανέρχεται στο 2%-9%.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι ιατροί και οι ομάδες αντιμετώπισης του διαβήτη έχουν συμπεριλάβει γενικές ιατρικές εξετάσεις στις τακτικές εξετάσεις των ασθενών τους. Ερωτήσεις όπως «πως νιώθετε;» ή «έχει αλλάξει κάτι από την τελευταία σας επίσκεψη;» μπορούν να δώσουν σημάδια για την σωματική και ψυχολογική κατάσταση των ατόμων με διαβήτη.

Η

συνύπαρξη διαβήτη και κατάθλιψης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη επίδραση της φαρμακευτικής αγωγής, υψηλότερα επίπεδα πολυπλοκών, μειωμένη παραγωγικότητα και αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας . Επιπλέον, βάσει πραγματικών στοιχείων, η αμοιβαία συνύπαρξη κατάθλιψης και διαβήτη συνδέεται με χαμηλό γλυκαιμικό έλεγχο.

Η σύνδεση της κατάθλιψης με το διαβήτη ανακαλύφθηκε πριν από 300 χρόνια από τον Βρετανό φυσικό Δρ Τόμας Γουίλις. Μέχρι σήμερα όμως η ακριβής σχέση των δύο δεν είναι ξεκάθαρη.

Σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας, η κατάθλιψη μπορεί να είναι συνέπεια του διαβήτη. Είναι γενικά αποδεκτό…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα