Ο χρηματοπιστωτικός τομέας βρίσκεται σε καλό δρόμο, δήλωσε ο Α. Νεοφύτου

15:21 22/2/2014 - Πηγή: OnlyCY


Ο χρηματοπιστωτικός τομέας βρίσκεται σε ένα καλό δρόμο, αφού το χθεσινό διάταγμα θα δημιουργήσει ένα θετικό αντίκτυπο στην οικονομία, θα βοηθήσει το παζάρι, την αγορά και θα μπορούν να γίνονται πιο εύκολα οι συναλλαγές, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος πρόσθεσε πως χρειάζεται όλοι να στηρίξουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της εκδήλωσης του Σώματος Προσκόπων Κύπρου για την Ημέρα Σκέψεως, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ο χρηματοπιστωτικός

τομέας είναι προς μια σωστή πορεία σταθεροποίησης, ωστόσο πρόσθεσε πως «έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο, αφού όπως στα δημόσια οικονομικά, έτσι και ο τραπεζικός τομέας δείχνει να συμπεριφέρεται με πάρα πολύ καλό τρόπο πέραν και από τις εκτιμήσεις των διεθνών αγορών, των διεθνών οίκων, αλλά και του προγράμματος της Τρόικας».

Όπως είπε ο κ. Νεοφύτου, «είναι σημαντικό ότι φεύγουν αρκετοί περιορισμοί όσον αφορά τις εσωτερικές αλλαγές και πρέπει να περιμένουμε για την απόφαση, για πλήρη ελευθεροποίηση των συναλλαγών ακόμα και γι’ αυτές του εξωτερικού».

«Η συμπεριφορά των απλών πολιτών, οι σταθερές θέσεις της Κυβέρνησης, η υπευθυνότητα των πολιτικών κομμάτων, των κοινωνικών εταίρων, στέλλει μηνύματα αισιοδοξίας και αυτή η υπεύθυνη συμπεριφορά της κυπριακής πολιτείας οδήγησε για πρώτη φορά, μετά τον Ιούνιο του 2011, τις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας κάτω από το 7%. Αυτό είναι ένα θετικό προμήνυμα», είπε.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι κίνδυνοι παραμένουν, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η βελτίωση των δεικτών και η βελτίωση της εμπιστοσύνης των αγορών στην κυπριακή οικονομία δεν έλυσε και δεν θα λύσει αμέσως τα πολλά προβλήματα της κοινωνίας, των ανέργων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Κατέληξε λέγοντας πως χρειάζεται κουράγιο και υπομονή και ότι το στοίχημα της ανόρθωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επιτευχθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα