Ο Μπερλουσκόνι μπερδεύτηκε και είπε τον Παπανδρέου… Παπαδόπουλο

13:37 24/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τι και αν η ξαφνική επιπεφυκίτιδα τον κράτησε για λίγο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επέστρεψε δυναμικά.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αρχικά εξέφρασε την πρόθεσή του να βοηθήσει την Ελλάδα αγοράζοντας κάποιο ακίνητο, γιατί όχι και κάποιο νησί.

Όπως μετέδωσε η Repubblica, ο Καβαλιέρε, όταν έμαθε ότι μπροστά του βρίσκονταν εκπρόσωποι του Τύπου από την Ελλάδα, μίλησε για τη κατάσταση που επικρατεί

στην χώρα, ενώ μπερδεύτηκε και αποκάλεσε τον Γ. Παπανδρέου, Παπαδόπουλο.

“Είχα πει στον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Παπαδόπουλο (Παπανδρέου τον διορθώνουν οι δημοσιογράφοι) αν υπάρχει κάποιο ωραίο ακίνητο να το αγοράσω…Το είπα και στο Σαμαρά. Από την αρχή. Αν υπάρχει κάποιο νησί για να αγοράσω, είμαι διαθέσιμος” είπε, μετά την χθεσινή συνέντευξη τύπου για την Μίλαν.

Όταν ο δημοσιογράφος του ανέφερε πως τουλάχιστον στην Ιταλία το ποδόσφαιρο στέλνει ένα θετικό μήνυμα, την ώρα που στην Ελλάδα ούτε αυτό δε συμβαίνει, τότε ο Καβαλιέρε απάντησε “αν υπάρχει κάτι που εμείς στην Ιταλία μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε… Εμείς οι Ιταλοί όπως ξέρετε, τρέφουμε μεγάλη συμπάθεια για την Ελλάδα, η οποία έχει βαθιές ρίζες πολιτισμού. Έχουμε όλοι μελετήσει αρχαία ελληνικά στα σχολεία μας και είναι η χώρα που κάνουμε πιο συχνά τις διακοπές μας”.

Παράλληλα εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά των δικαστών και κατά της Γερμανίας αδιαφορώντας για το γεγονός ότι απαγορεύονται οι πολιτικές παρεμβάσεις, ενώ αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο με περίφημα δείπνα του στις πολυτελείς βίλες του, λέγοντας πως “εδώ στην Ιταλία μου επιτέθηκαν με τα μπούνγκα-μπούνγκα τα οποία είναι μια απόπειρα δυσφήμησής μου και τίποτα άλλο. Από 150.000 καταγεγραμμένες συνομιλίες δεν έχει προκύψει κανένα αδίκημα και όμως συνεχίζουν με αυτές τις δίκες, τις οποίες καλύπτει ο ξένος Τύπος όπου η εισαγγελία είναι σοβαρή”

Μάλιστα, χαρακτήρισε τους δικαστές “μαφία χειρότερη και από αυτή της Σικελίας, αρνούμενος ότι παραβίασε οποιοδήποτε κανόνα περί «σιωπής».

Τέλος, αναφέρθηκε σε όσα έχουν ειπωθεί για την υγεία του, διαψεύδοντας ότι δεν είναι σε καλή φόρμα. “Είμαι μια χαρά, έχω απλώς ακόμη μια δυσκολία στο να ανοίγω εντελώς τα μάτια μου” είπε ο Μπερλουσκόνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα