Ο Αναστασιάδης συνάντησε τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ της Βρετανίας

18:05 11/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργική κατοικία, στην Ντάουνιγκ Στριτ, σε πολύ φιλικό και θερμό κλίμα.
Ο κ. Αναστασιάδης συμμετείχε στο συνέδριο της διεθνούς Ένωσης κεντροδεξιών κομμάτων, στο Λονδίνο.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Βρετανίας στις έρευνες που η Κύπρος διεξάγει στην ΑΟΖ της, για την

οποία ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ζήτησε επίσης την αποτελεσματικότερη παρέμβαση της Βρετανίας στο Κυπριακό για την αντιμετώπιση της τουρκικής αρνητικότητας στη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος, για την οποία πήρε τις σχετικές διαβεβαιώσεις του κ. Κάμερον. Εξάλλου, ο κύριος Αναστασιάδης παρενέβη στο πλαίσιο ομιλίας του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, κ. Χέιγκ, στο συνέδριο της διεθνούς Ένωσης κεντροδεξιών κομμάτων, ρωτώντας τον τι θα μπορούσε να πράξει η Βρετανία ως εγγυήτρια δύναμη στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και, όπως ο ίδιος δήλωσε, ο Βρετανός υπουργός του απάντησε πως η χώρα υποστηρίζει πλήρως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

Ο κύριος Αναστασιάδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, είπε ακόμα ότι ο κύριος Χέιγκ έκανε αναφορά και στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού και τόνισε την ανάγκη αυτή να εξευρεθεί μέσα στο νέο χρόνο.
Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης είχε μακρά συνάντηση με το Βρετανό υπουργό αρμόδιο για Θέματα Ευρώπης, Ντέιβιντ Λίντιγκτον, με τον οποίο συζήτησε εκτενώς το κυπριακό πρόβλημα, θέματα σχέσεων Κύπρου και Βρετανίας και τις σχέσεις Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο περιθώριο της Συνόδου της Διεθνούς Ένωσης Δημοκρατών, πραγματοποίησε πλήθος επαφών με τους ηγέτες των κομμάτων μελών της Ένωσης.
Απόψε, στις 8.00 τοπική ώρα, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού θα είναι ο κύριος ομιλητής σε παμπαροικιακή συγκέντρωση στο Λονδίνο και θα μιλήσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα