Ο Α. Σαμαράς ενημέρωσε τον Κ. Παπούλια για τις επαφές του στο Βερολίνο

17:57 28/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για τις επαφές που είχε στο Βερολίνο με την Καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ και στο Παρίσι με τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς, πριν την έναρξη της συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο, εκτίμησε ότι πλέον «έχει αρχίσει

και γυρίζει το καράβι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε όγκο δουλειάς, για αυτό και πρέπει να τρέξουμε και τρέχουμε».

Μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η μάχη που δίνεται είναι για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και να επιτευχθεί η ανάκαμψη, όπως επιδιώκουν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ενώ συμπλήρωσε ότι «το λόμπι της δραχμής έχασε έναν αποφασιστικό γύρο».

Αύριο Τετάρτη, θα συναντηθούν οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν το κυβερνητικό σχήμα για να συζητήσουν το πακέτο μέτρο που καλείται να αποφασιστεί με επίκεντρο τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Για το συγκεκριμένο θέμα θα έχει συνάντηση, σήμερα, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις συζητήσεις επί του ζητήματος που είχε με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος μία μέρα πριν από τη σύσκεψη των τριών αρχηγών, διατύπωσε «βολές» κατά των χειρισμών του Πρωθυπουργού.

Όπως είπε, η αυριανή συνάντηση είναι απαραίτητη για να συζητηθεί η «εθνική στρατηγική της χώρας» και όχι το πακέτο μέτρων. Κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι συμπεριφέρεται «ως Πρωθυπουργός μιας μονοκομματικής κυβέρνησης» φέρνοντας τους κυβερνητικούς του εταίρους προ τετελεσμένων εκμεταλλευόμενος ότι διακατέχονται από αίσθημα ευθύνης.

Κατέληξε ότι δεν είναι η ώρα για να εισέλθει η χώρα σε πολιτική κρίση και ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιδείξει υπευθυνότητα, θα στηρίξει την εθνική προσπάθεια αλλά δεν θα δώσει σε καμία περίπτωση και σε τίποτε «λευκή επιταγή».

Τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και ιδιαίτερα την αναφορά του σε «λόμπι της δραχμής», σχολίασε με ανακοίνωση και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι όσο και αν προσπαθεί ο Πρωθυπουργός να δικαιολογήσει τον υφεσιακό και αντικοινωνικό χαρακτήρα της ακολουθούμενης πολιτικής, δεν μπορεί να αποκρυφτεί ότι αυτή η πολιτική είναι που οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και έξω από την ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα