Ο Fitch διατήρησε την αξιολόγηση “ΑΑΑ” της Γαλλίας

11:23 14/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την πιστοληπτική αξιολόγηση “ΑΑΑ” της Γαλλίας, επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο οίκος Fitch, παραμένοντας ο μόνος από τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης που διατηρεί την κορυφαία αξιολόγηση για τη χώρα, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές, κάτι που σημαίνει ενδεχόμενη υποβάθμιση στο μέλλον.

“Η επιβεβαίωση της αξιολόγησης

‘ΑΑΑ’ της Γαλλίας υποστηρίζεται από την πλούσια και διαφοροποιημένη οικονομία της, τους σταθερούς πολιτικούς, κρατικούς και κοινωνικούς θεσμούς και την εξαιρετική ευελιξία χρηματοδότησης της, αντανακλώντας τη θέση της ως μεγάλος εκδότης κρατικού χρέους στην ευρωζώνη”, σημειώνει ο διεθνής οίκος σε ανακοίνωση του.
Παρ’ όλα αυτά, οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές, κάτι που σημαίνει ότι μια μελλοντική υποβάθμιση είναι πιθανή, αναφέρει ο οίκος Fitch.

Η Γαλλία έχει ήδη υποβαθμιστεί από τους άλλους δύο σημαντικότερους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, Moody’s και Standard and Poor’s, στο “Aa1″ και “AA+”, αντίστοιχα, με αρνητικές προοπτικές και από τους δύο οίκους.
Οι μελλοντικές αξιολογήσεις θα εξαρτηθούν από το ρυθμό και την κλίμακα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα, ειδικότερα για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

Μία αδυναμία της Γαλλίας είναι το επίπεδο του δημόσιου χρέους, το οποίο οι Fitch εκτιμούν ότι θα ανέλθει στο 90% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) μέχρι το τέλος του 2012, σε σύγκριση με το σημερινό μέσο όρο 53% για τις χώρες με αξιολόγηση “ΑΑΑ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα