Νόμιμη η ινδική κάνναβη στην Ουρουγουάη

15:32 21/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με μια ριζοσπαστική απόφαση, η κυβέρνηση της Ουρουγουάης ανακοίνωσε σχέδιο για πώληση και υπό όρους νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης!

Το πρωτοπόρο σχέδιο έχει τη στήριξη του αριστερού προέδρου Χοσέ Μουχίσα. Η μαριχουάνα, ως “προϊόν” θα απευθύνεται μόνον σε ενήλικα άτομα που θα είναι καταγεγραμμένα σε σχετικό μητρώο και τα έσοδα των πωλήσεων θα διατίθενται για την απεξάρτηση των τοξικομανών.

Στόχος δεν είναι μόνο η καταπολέμηση της εγκληματικότητας, αλλά, κυρίως η αποδυνάμωση των τοπικών λαθρεμπόρων ναρκωτικών που αποκομίζουν τεράστια κέρδη πουλώντας ναρκωτικά. Προφανώς, με το πείραμα

αυτό, ο πρόεδρος της Ουρουγουάης που είδε την δημοτικότητά του να πέφτει, εξαιτίας της έξαρσης βίας, ελπίζει να ανεβάσει τα ποσοστά αποδοχής του από τους πολίτες.

Η νέα πρόταση-σχέδιο έγινε δεκτή με υποστηρικτικά, επικριτικά και χιουμοριστικά σχόλια και αναμένεται να περάσει σύντομα από το κογκρέσο για ψήφιση. Αν πάρει το πράσινο φως, η κυβέρνηση της Ουρουγουάης θα είναι η πρώτη παγκοσμίως που θα συστήσει τέτοιο μέτρο.

Η Ουρουγουάη θεωρείται από τις πιο φιλήσυχες κοινωνίες και ασφαλείς χώρες της Λατινικής Αμερικής. Όμως, με την εγκληματικότητα να σημειώνει αύξηση, η ηγεσία της θέλησε να λάβει δραστικά μέτρα. Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουρουγουάης ανακοίνωσε ότι μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2012, οι ανθρωποκτονίες ανήλθαν στις 133 ενώ το ίδιο διάστημα έναν χρόνο πριν ήταν 76.

Keywords
Τυχαία Θέματα