Νίκος Αναστασιάδης: από τις 17 Φεβρουαρίου γυρίζουμε σελίδα

22:08 21/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε απόψε ότι χρειάζεται δουλειά μέχρι και την τελευταία μέρα των εκλογών, πρόσθεσε ότι τα ενθαρρυντικά μηνύματα που φτάνουν δεν θα πρέπει να επιτρέψουν σε κανένα να διαπράξει σφάλματα και λάθη και είπε πως πρέπει να πετύχουμε ώστε να υπάρχει μόνο η 17η Φεβρουαρίου για να δώσουμε το μήνυμα ότι γυρίζουμε σελίδα.

Σε ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην

Αραδίππου ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην «ιστορική» όπως την χαρακτήρισε «συμφωνία με το ΔΗΚΟ, τους Οικολόγους και το ΕΥΡΩΚΟ, η οποία συμφωνία περιείχε το στοιχείο της υπέρβασης και της συγγνώμης για τις πιθανές πικρίες που ο ένας προκάλεσε στον άλλο. Αυτή την ώρα εκείνο που προέχει δεν είναι τα κόμματα, δεν είναι ο υποψήφιος, είναι η Κύπρος μας, αυτή πρέπει να υπηρετούμε την πατρίδα μας και όχι τις ιδεολογίες μας» είπε και πρόσθεσε πως «μέσα από τη συνεργασία όλοι θέλουμε να υπηρετήσουμε τη μεγάλη ιδέα που λέγεται πατρίδα, αυτό επιλέξαμε, γι’αυτό αγωνιζόμαστε και γι’αυτό δίνουμε τις μάχες».

Είπε ότι «από τις 17 Φεβρουαρίου αλλάζουμε σελίδα, δημιουργείται μια νέα προοπτική, δημιουργείται μια νέα Κύπρος, η Κύπρος της Ευρώπης, η Κύπρος της προκοπής η Κύπρος που θέλει να βαδίσει μπροστά. Να δημιουργήσουμε συνθήκες ώστε να μην μας περιφρονεί κανένας και μέσα από τη διεκδίκηση και τις σχέσεις και τις διασυνδέσεις μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση να συμβάλουμε έτσι ώστε οι πιέσεις να στραφούν προς την Τουρκία γιατί θέλουμε να απαλλαγούμε από τα κατοχικά στρατεύματα, θέλουμε να απαλλαγούμε από τους εποίκους, θέλουμε την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών αυτής της χώρας».
Την ίδια ώρα συνέχισε «θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές για επανεκκίνηση της οικονομίας, να δημιουργηθούν συνθήκες έτσι ώστε το κράτος να είναι φιλικό προς τους επιχειρηματίες και όχι να θεωρείται αμάρτημα το κέρδος. Να δημιουργήσουμε προοπτικές έτσι ώστε το κράτος να είναι υπηρέτης και όχι ο δυνάστης του λαού, να δημιουργήσουμε συνθήκες εκσυγχρονισμού του κράτους, συνθήκες έτσι ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς αφού δυστυχώς έχουν καταρρακωθεί τα πάντα. Είναι καθήκον μας μέσα από τη συλλογικότητα, την τόλμη και την αποφασιστικότητα να κάνουμε εκείνα που ενδεχόμενα έπρεπε να γίνουν πολύ πριν».
Πιο σημαντικό όμως, είπε ο Νίκος Αναστασιάδης «είναι η προσοχή μας να εστιαστεί στο πως δημιουργούνται προοπτικές για να προσελκύσουμε επενδύσεις είτε από ντόπιους είτε από ξένους επιχειρηματίες. Εχουμε μια ευλογία από το Θεό όχι μόνο του φυσικού αερίου, αλλά την γεωπολιτική, την γεωστρατηγική μας θέση ανά το παγκόσμιο. Σήμερα είμαστε πλήρες μέλος της ΕΕ και αυτό προσθέτει στην γεωστρατηγική μας θέση και μπορούμε να μετατρέψουμε την πατρίδα μας σε παράδεισο αρκεί να τολμήσουμε, να πάρουμε τα μέτρα και να δώσουμε τα απαραίτητα κίνητρα και να κάνουμε το κράτος μας εκείνο τον επιτελικό παράγοντα, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που ο καθένας να θέλει να κάνει την πατρίδα μας ως το κέντρο των επιχειρήσεων και των επενδύσεων του».
Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαστε εδώ όχι για να οικοδομήσουμε το κράτος με παλιά υλικά, είμαστε εδώ με σύγχρονες απόλυτα ευρωπαϊκές αντιλήψεις, να υιοθετήσουμε αρχές και αξίες, να ξαναχτίσουμε μια πατρίδα που μας αξίζει, να δώσουμε προοπτική στους νέους τους οποίους δεν είναι μόνο με λόγια που θα τους αποκαταστήσουμε αλλά μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές».
Αφού ανέφερε ότι υπάρχουν 120 τόσες ειδικότητες εξ αιτίας του φυσικού αερίου και της εγκατάστασης στην Κύπρο πολυεθνικών εταιρειών που τα επόμενα χρόνια «θα ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα αλλά και οι χιλιάδες θέσεις εργασίας», ανέφερε ότι «θα πρέπει να προετοιμάσουμε τους νέους μας, να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε στην αγορά εργασίας εκείνους τους νέους που είναι άριστα καταρτισμένοι και στα θέματα της γεωφυσικής, των υδρογονανθράκων αλλά και τους τεχνίτες. Αντί να εισάγουμε από το εξωτερικό να μπορεί να δώσουμε τους δικούς μας τεχνίτες. Ετσι ενεργεί ένα κράτος που πραγματικά νοιάζεται για τους πολίτες του» είπε και πρόσθεσε πως στόχος μας είναι από την πρώτη μέρα να δημιουργήσουμε τις προοπτικές της εκπαίδευσης και τις συνθήκες εκπαίδευσης ώστε να καταστήσουν ένα καλά καταρτισμένο προσωπικό.
Θέλω να βεβαιώσω πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης «ότι είμαστε αποφασισμένοι την επομένη των εκλογών να καλέσουμε όλους να συνδράμουν» στις προσπάθειες που καταβάλλουμε και «είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε τη σφραγίδα μας όχι για την αθέτηση του λόγου μας αλλά για την εντιμότητα της συνεργασίας και με αποφασιστικότητα να τιμήσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα, να τιμήσουμε την ιστορική συμφωνία που έχουμε συνάψει με το ΔΗΚΟ και με τους υπόλοιπους με τους οποίους θα είμαστε συναγωνιστές και συμπρωταγωνιστές για την αναδημιουργία της πατρίδας μας».
Αφού ανέφερε ότι απομένουν λίγες μέρες μέχρι τις εκλογές, ο υποψήφιος Πρόεδρος είπε ότι «χρειάζεται δουλειά μέχρι τη τελευταία μέρα. Οι δημοσκοπήσεις και τα μηνύματα που φτάνουν είναι ενθαρρυντικά αλλά δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο τα μηνύματα αυτά να μας εφησυχάσουν, δεν θα πρέπει να μας επιτρέψουν να μας καταλάβει η αλαζονεία και δεν επιτρέπεται σε κανένα μας να διαπράξει τα όποια σφάλματα τα όποια λάθη. Αυτό που χρειάζεται είναι δουλειά μέχρι τη τελευταία στιγμή, δουλειά έτσι ώστε να επιτύχουμε να μην υπάρχει 24η να υπάρχει μόνο η 17η έτσι ώστε από την πρώτη Κυριακή να δώσουμε το μήνυμα ότι η πατρίδα μας αναγεννάται, αλλάζει πορεία, πάει μπροστά και θα είναι η νέα Κύπρος η νέα ευρωπαϊκή Κύπρος».
Στην ομιλία του ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε «ειλικρινή συλλυπητήρια» για το θάνατο του Δημάρχου Αγίας Νάπας Αντώνη Τσόκκου και είπε ότι «ήταν πραγματικά ένας εξαίρετος κύριος από πάσης άποψης και ιδιαίτερα ένας χρηστός πολίτης και πολιτικός. Υπηρέτησε τη πόλη του και συνεπώς δεν μπορεί να το παραγνωρίσουμε και δεν μας ενδιαφέρει εάν ανήκε στην αριστερά. Αυτοί που αξίζει να τιμώνται θα τιμώνται. Αυτή εξάλλου θα είναι και η πολιτική μας για μια νέα σύγχρονη Κύπρο».
Μιλώντας στην ίδια συγκέντρωση ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν είπε ότι «όσο πλησιάζουμε στις προεδρικές εκλογές όλες οι συγκεντρώσεις χαρακτηρίζονται από όγκο, παλμό και αποφασιστικότητα. Η Αραδίππου σήμερα στέλνει ένα προμήνυμα ότι αυτός ο χείμαρρος που θέλει την απαλλαγή της χώρας από τον Δημήτρη Χριστόφια, το ΑΚΕΛ, από νοοτροπίες και δογματικές αντιλήψεις τελειώνουν στις 17 του Φεβρουαρίου. Την ημέρα αυτή ο λαός, η κοινωνία ολόκληρη θα επιλέξει τον Νίκο Αναστασιάδη και θα δώσουν το στίγμα αλλά και το έναυσμα για τη νέα εποχή την ποία έχει τόσο μεγάλη ανάγκη και ο τόπος και ο λαός και η κοινωνία, και θα οδηγήσει την Κυπριακή Δημοκρατία και το λαό μας εκεί που πραγματικά του αξίζει».
Ο κ. Καρογιάν πρόσθεσε πως «τώρα δεν είναι η ώρα για ιδεολογικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, δεν είναι η ώρα επικράτησης του ενός κόμματος έναντι του άλλου, και οι όποιες ατζέντες μπορούν να διαμορφωθούν όταν η πατρίδα κινδυνεύει, όταν η οικονομία χρεοκοπεί, όταν η κοινωνία βογκά κάτω από τα δυσβάσταχτα προβλήματα που επισώρευσε η ατολμία, οι αμφιταλαντεύσεις, οι παλινδρομήσεις αλλά και η έλλειψη προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Ολοι αναγνωρίζουμε ότι πρωτόγνωρα φαινόμενα συμβαίνουν σ’ αυτό το τόπο όπως τη φτώχεια, την ανέχεια, την ένδεια, την ανεργία, τον εξευτελισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την αποσάθρωση δομών αλλά και διαδικασιών που θα έπρεπε να μας είχαν οδηγήσει πριν πολλά χρόνια σε μια νέα πορεία, σήμερα μας έχουν στριμωγμένους σε μια γωνιά».
Ανέφερε ακόμα ότι «έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης που περνά ο τόπος, ξέρουμε τους κινδύνους που περνά η Κυπριακή Δημοκρατία, ξέρουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, ξέρουμε ότι τα όποια λάθη θα είναι μοιραία λάθη για το μέλλον και την προοπτική και ξέρουμε ότι την ώρα που κινδυνεύει η πατρίδα δεν χωρούν ούτε εγωισμοί, ούτε εγωπάθειες, ούτε ψευδαισθήσεις ούτε οτιδήποτε άλλο μπορεί να θυσιάσει το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας και του λαού μας γιατί για μας πρώτη είναι η πατρίδα και μετά όλα τα άλλα. Τώρα είναι η ώρα όλοι μας σαν μια γροθιά να δώσουμε τη μάχη για την επιβίωση της πατρίδας, της διασφάλισης των δικαιωμάτων της, της επανεκκίνησης της οικονομίας και για να υπάρξει ευημερία και ανάπτυξη και να έρθουν καλύτερες μέρες σ’ αυτόν τον τόπο».
Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στον Γιώργο Λιλλήκα ο οποίος όπως είπε «δεν αρκεί που από το 1988 με διάφορους τρόπους επιχείρησε να συρρικνώσει το ΔΗΚΟ ως συνεργάτης του Γιώργου Βασιλείου, όλη αυτή την περίοδο φρόντισε να οικειοποιηθεί τις πολιτικές του ΔΗΚΟ που ήταν πάντοτε ξένες προς τη δική του φιλοσοφία και ιδιοσυγκρασία. Πήγε επίσης να καπηλευτεί τα σύμβολα του ΔΗΚΟ και με πληρωμένες διαφημίσεις του προσπαθεί να καπηλευτεί σημαίες, σύμβολα και χαρακτηριστικά αυτού του κόμματος που από το 1976 είναι ριζωμένο σ’ αυτό το τόπο. Εμείς του απαντούμε πως ούτε τα σύμβολα, ούτε τις πολιτικές ούτε την ιστορία του ΔΗΚΟ μπορεί να καπηλευτεί» είπε και πρόσθεσε πως «κληρονόμοι της πολιτικής και της ιστορία του είναι τα μέλη και ο κόσμος του Δημοκρατικού Κόμματος που παλεύει από το 1976».
Ο κ. Καρογιάν διερωτήθηκε «πότε ο Γιώργος Λιλλήκας θα πει τα δικά του Mea Culpa, πότε θα πει το δικό του Mea Culpa όταν από το 1988 – 1993 μηχανορραφούσε και επιχειρούσε για να συρρικνώσει και να διαλύσει το ΔΗΚΟ, πότε θα πει το δικό του Mea Culpa για τις ιδέες Γκάλι για τις οποίες ήταν ένας από τους βασικούς πρωτεργάτες και όταν αποκαλούσε τον Σπύρο Κυπριανού και το ΔΗΚΟ ως ένα εθνικιστικό κόμμα ως ένα κόμμα που με τη δική του πολιτική θα πισωγύριζε τον τόπο γιατί ο Σπύρος Κυπριανού ήταν τάχατες παλιομοδίτης. Πότε θα πει το δικό του Mea Culpa όταν αποκαλούσε τον Τάσσο Παπαδόπουλο ηγέτη της δεκαετίας του ’60, Γιωρκατζικό κατάλοιπο και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που του απέδιδε τότε. Πότε θα πει το δικό του Mea Culpa όταν τον Γενάρη του 2007 με δική του υπογραφή ως Υπουργός Εξωτερικών είχε δεσμευτεί για το απευθείας εμπόριο» διερωτήθηκε.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αναφέρθηκε και στους πατριδοκάπηλους οι οποίοι όπως είπε «σήμερα επινοούν διάφορες ατάκες και ρητορικά σχήματα» και ζήτησε να εξηγήσουν «γιατί εμείς που στηρίζουμε το Νίκο Αναστασιάδη, που πασχίζουμε να διαμορφώσουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, τάχατες δεν είμαστε πατριώτες. Αυτοί οι πατριώτες δεν ενοχλούνται για την κατάντια αυτού του τόπου, όταν στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου η Κύπρος είναι χώρα προς αποφυγή και όχι προς μίμηση, όταν μας θεωρούν αναξιόπιστους και μη ασφαλή προορισμό» διερωτήθηκε και είπε ότι «εμάς μας ενοχλούν και γι’αυτό η Κύπρος θα γυρίσει σελίδα, από τις 17 Φεβρουαρίου θα έχει ηγέτη, θα έχει όραμα και πολιτικές γιατί το αξίζει».

Keywords
νίκος αναστασιάδης, για μας, mea culpa, δηκο, ευρωκο, κυπρος, νέα, ενωση, εκλογες, δημοσκοπηση, συλλυπητήρια, ακελ, μίμηση, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, θεμος αναστασιαδης, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, κομματα, δημοκρατια, δουλεια, οικονομια, προγραμμα, πρωτοσελιδα, σημαιες, φτωχεια, ωρα, αγορα, αγορα εργασιας, ακελ, αξιζει, ανεργια, γροθια, δηκο, δυστυχως, δικη, ευλογια, ειπε, υπαρχει, ελλειψη, ενδεια, εργα, επενδυσεις, εποχη, επρεπε, ευημερια, εναυσμα, ιδεα, ιδεες, ιδια, μηχανες, ομιλια, κυβερνηση, κομμα, λαθη, λογια, μηνυματα, μίμηση, νικο, παντα, οραμα, υπογραφη, προβληματα, συγκεντρωση, συμβολα, στιγμα, σφραγιδα, τουρκια, τολμη, ευρωκο, χρηστος, ψευδαισθησεις, ενωση, για μας, χωρα, ιδιαιτερα, κυριακη, mea culpa, μπροστα, ογκο, σπυρος, θεματα, θεσεις, υλικα
Τυχαία Θέματα