Νικόλας Παπαδόπουλος: Αναμένουμε από τον Πρόεδρο να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο

18:01 8/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μετά το μνημόσυνο των ηρώων της καταστροφικής έκρηξης στο Μαρί και σε απάντηση ερωτήσεων δημοσιογράφων, ο Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

Κυπριακό – επιστολή Γ.Γ. ΟΗΕ

Αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο για να ενημερώσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα αναφορικά με την επιστολή του ΓΓ του ΟΗΕ. Σε ότι αφορά το ΔΗΚΟ

επιφυλασσόμαστε να σχολιάσουμε την επιστολή του Γ.Γ. όταν θα έχουμε την ευκαιρία να τη διαβάσουμε.

Αν όμως ευσταθούν τα όσα αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, τότε σημαίνει πως έχουμε μια παταγώδη αποτυχία της πολιτικής της ευελιξίας, καθώς διαφαίνεται πως ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει θέσει ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και εφιαλτικά διλήμματα εις βάρος της δικής μας πλευράς.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος ο Δημήτρης Χριστόφιας είχε δηλώσει πως το Κυπριακό πρέπει να λυθεί πριν να αναλάβει η Κύπρος την προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα προφανώς, ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών για ακόμη μία φορά αξιοποιεί τα λάθη του Προέδρου μας.
Για ακόμη μια φορά ο δικός μας διαπραγματευτής έχει αφήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά εκτεθειμένη.

Απάντηση στον Υπουργό Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας και αυτή η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούν.
Ο Υπουργός της Υγείας έχει ισχυριστεί ότι, επειδή η Βουλή πάγωσε τις προσλήψεις των δημοσίων υπαλλήλων για το 2012, μέσα σε επτά μέρες, έχουν καταρρεύσει τα δημόσια νοσηλευτήρια, επειδή κατά τον ισχυρισμό του, δεν μπορούν να προσλάβουν και άλλους έκτακτους δημόσιους υπάλληλους.
Προφανώς από την 1/1/12 μέχρι και την 7/1/12 έχουν αφυπηρετήσει τόσοι γιατροί και τόσοι νοσηλευτές και έχουν κενωθεί τόσες θέσεις που δεν μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα…
Μα αν έτσι έχουν τα πράγματα, αν δηλαδή μέσα σε μια εβδομάδα έχουν καταρρεύσει τα πάντα, τότε αυτό από μόνο του είναι επιχείρημα κατάργησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων και διοχέτευσης των ασθενών στον ιδιωτικό τομέα.
Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε η λύση δεν είναι να προσληφθούν και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά να αντιστραφεί η πολιτική αυτής της κυβέρνησης η οποία έχει ως στόχο την καταστροφή κάθε πρωτοβουλίας που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα.
Η λύση είναι η εφαρμογή του ΓΕΣΥ που αυτή η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει εδώ και τέσσερα χρόνια.
Ο Υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε επίσης πως η Βουλή δεν κατάλαβε τί ψήφισε όταν πάγωσε τις προσλήψεις στο δημόσιο. Τον διαβεβαιώνουμε ότι η Βουλή κατάλαβε πάρα πολύ καλά τί ψήφισε. Απλά εφάρμοσε τις διακηρύξεις του Δημήτρη Χριστόφια.
Αν ο Υπουργός δεν συμφωνά με αυτή την πολιτική, τότε καλά θα ήταν να τα βρει με τον Πρόεδρο του πριν να προβαίνει σε δηλώσεις…

Φυσικό αέριο

Αυτό είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό και πολύπλοκο θέμα και εμείς θεωρούμε πως όλες οι σχετικές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, είτε στο εθνικό συμβούλιο, είτε σε ένα ειδικό συμβούλιο αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς αυτές οι αποφάσεις θα δεσμεύσουν και θα επηρεά

Keywords
Τυχαία Θέματα