Νέες περικοπές προαναγγέλλει ο Τζορτζ Όσμπορν στη Βρετανία

14:36 6/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Νέες περικοπές δαπανών ύψους 25 δισεκατομμυρίων λιρών θα απαιτηθούν μετά τις εκλογές του 2015 για να ορθοποδήσει η βρετανική οικονομία, ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν.

Όπως είπε σε ομιλία του στο Μπέρμιγχαμ, η βρετανική οικονομία απέχει πολύ από το να έχει ανορθωθεί, ενώ το 2014 θα είναι «η χρονιά των σκληρών αληθειών».

Ο κ. Όσμπορν διευκρίνισε ότι 12 δισεκατομμύρια λίρες από αυτές τις περικοπές θα μπορούσαν να προέλθουν από τον ήδη σημαντικά μειωμένο

προϋπολογισμό για το κράτος πρόνοιας. Πρότεινε μεταξύ άλλων τη διακοπή της παροχής επιδότησης στέγασης για όσους είναι κάτω των 25 ετών και τον περιορισμό της χορήγησης επιδοτούμενων δημοτικών κατοικιών σε όσους έχουν μικτό εισόδημα άνω των 65.000 λιρών (78.000 ευρώ) το χρόνο. «Μόνο μειώνοντας τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας θα μπορέσει μία μελλοντική κυβέρνηση να αποφύγει είτε περικοπές σε τομείς όπως η εκπαίδευση, είτε μεγάλες αυξήσεις φόρων ή αυξημένο δανεισμό», σημείωσε ο Τζορτζ Όσμπορν.

Οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης σχολίασαν ότι ο Υπουργός Οικονομικών οφείλει να παραδεχθεί ότι οι πολιτικές του έχουν αποτύχει. Ο κ. Όσμπορν αντέτεινε ότι η κυβερνητική οικονομική πολιτική αποδίδει, καθώς το δημόσιο έλλειμμα έχει μειωθεί κατά το 1/3 από το 2010. Παρόλα αυτά προειδοποίησε ότι «είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι έχει ολοκληρωθεί η δουλειά, δεν έχει γίνει καν η μισή δουλειά».

Keywords
Τυχαία Θέματα