Νέα συνάντηση Παπαδήμου και πολιτικών αρχηγών το μεσημέρι

09:56 29/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Νέα συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση του, Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη,

προκειμένου να εξασφαλίσει την ξεκάθαρη στήριξη και δέσμευση τους όσον αφορά το νέο δανειακό πρόγραμμα και τις απαιτήσεις που θέτουν οι δανειστές της χώρας ως προϋπόθεση για αυτό.

Χθες πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον Τσαρλς Νταλάρα, με τη συμμετοχή και του Υπουργού Οικονομικών και Αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξακολουθεί να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για το PSI και το «κούρεμα» του χρέους.

Την ίδια στιγμή η τρόικα παραμένει ανυποχώρητη όσον αφορά τις απαιτήσεις της σχετικά με τη μείωση του μισθολογικού κόστους, εμμένοντας στις μειώσεις κατώτατων μισθών, κατάργηση 13ου και 14ου, απελευθέρωση των απολύσεων, απολύσεις και στο δημόσιο, περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αλλαγές στη διαιτησία (ΟΜΕΔ), κατάργηση της μετενέργειας (της ισχύος της σύμβασης για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη της), μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, και μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της τρόικας, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα η κυβέρνηση οφείλει να έχει λάβει πολιτικές αποφάσεις που να συναινούν στις μειώσεις στον κατώτερο μισθό, κατάργηση ή δραστική περικοπή των δώρων και αλλαγή των κανονισμών εργασίας που περιλαμβάνονται στις κλαδικές συμβάσεις των τραπεζών και των ΔΕΚΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα