Νέα δίωξη για εξοπλισμούς από το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

19:05 25/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, ηθική αυτουργία σε αυτή και άμεση συνέργεια, προχώρησε σήμερα η επίκουρη Εισαγγελέας Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, εναντίον 19 προσώπων, για την υπόθεση προμήθειας 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης, στο πλαίσιο εξοπλισμών για το «πρόγραμμα ηλεκτρονικού πολέμου», με στόχο την ανάπτυξη δυνατότητας πρόκλησης σαμποτάζ ή παρεμβολών στις επικοινωνίες εχθρικών δυνάμεων.

Η σύμβαση υπεγράφη το 2001, επί υπουργείας

του Άκη Τσοχατζόπουλου, είχε – συνολικά – αξία 72 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ΦΠΑ και για αυτήν εμφανίζονται να καταβλήθηκαν ως προκαταβολή 35 εκατομμύρια ευρώ. Η συγκεκριμένη υπόθεση εκτιμάται ότι επέφερε ζημιές για το ελληνικό δημόσιο, πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των υπόπτων είναι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ιδιοκτήτης της προμηθεύτριας εταιρείας, δύο γενικοί γραμματείς του υπουργείου Άμυνας, ένας πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και 14 στρατιωτικοί μέλη των επιτροπών που κλήθηκαν να αξιολογήσουν τα δεδομένα και τελικά εισηγήθηκαν τις επιλογές για την προμήθεια, η οποία εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη.

Οι 19 κλήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον της εισαγγελέως, ως ύποπτοι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, με την υπόθεση να έχει ήδη ανατεθεί σε ανακριτή διαφθοράς, ο οποίος και θα καλέσει σε απολογίες τους κατηγορούμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα