Νέα από διαστημικές επιχειρήσεις

10:40 17/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η NASA ανακοίνωσε ότι τερματίζεται η λειτουργία του διαστημικού τηλεσκοπίου Kepler, που αναζητούσε πλανήτες, επειδή δεν μπορεί να επιδιορθωθεί το σύστημα εντοπισμού θέσης.

Το αστεροσκοπείο άρχισε τη λειτουργία του το 2009 με στόχο να αναζητήσει κόσμους στο μέγεθος της Γης σε κατάλληλη απόσταση από τους αστέρες τους ώστε να μπορεί να υπάρχει νερό, συνθήκη που απαιτείται για την ύπαρξη ζωής.

Στο μεταξύ, δύο Ρώσοι κοσμοναύτες εξήλθαν του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού χθες για να εγκαταστήσουν καλώδια ηλεκτρισμού και ethernet, ένα πρωτόκολλο

ενσύρματης τοπικής δικτύωσης υπολογιστών, για ένα νέο ερευνητικό εργαστήρι που αναμένεται να φθάσει εκεί τον Δεκέμβριο.

Οι μηχανικοί πτήσης Fyodor Yurchikhin και Alexander Misurkin άνοιξαν την καταπακτή του αεροφράκτη Pirs του Σταθμού χθες στις 17:36 ώρα Κύπρου για να αρχίσουν ένα διαστημικό περίπατο διάρκειας 7 ωρών και 29 λεπτών, που αποτελεί τον μεγαλύτερο μέχρι στιγμής από Ρώσους κοσμοναύτες.

Σε μία άλλη εξέλιξη, ανακοινώθηκε ότι ο διαστημικός εξερευνητής Voyager της NASA πέρασε στο διαστρικό χώρο πέρσι και κατέστη το πρώτο αντικείμενο που κατασκευάστηκε από τον άνθρωπο που βγαίνει από το ηλιακό σύστημα.

Επιστήμονες ανέμεναν ότι το Voyager θα ανίχνευε ένα μαγνητικό πεδίο που να ρέει σε διαφορετική κατεύθυνση από το μαγνητικό πεδίο του ηλιακού συστήματος, αλλά νέες έρευνες έδειξαν ότι αυτό το σενάριο δεν είναι ακριβές.

Keywords
Τυχαία Θέματα