Να σκεφθούν τους ανέργους πριν επιβάλουν «χαράτσι», καλεί τα κόμματα ο ΓΓ της ΔΕΟΚ

12:36 5/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα να επιδείξουν τη δέουσα σημασία στα προβλήματα και τις αντοχές των πλατιών μαζών της κοινωνίας και να προστατεύσουν τους πολίτες από τη δογματική, φορομπηχτική και ισοπεδωτική εφαρμογή του μνημονίου, κατά την απογευματινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, απηύθυνε ο ΓΓ της ΔΕΟΚ

Διομήδης Διομήδους, τονίζοντας ότι η κοινωνία και η εργατική τάξη της Κύπρου πρέπει να αρθρώσει αντίδραση και διαμαρτυρία στα τεκταινόμενα.

Ο κ. Διομήδους ανακοίνωσε ότι η ΔΕΟΚ βρίσκεται σε διαδικασία συζήτησης στα συλλογικά της όργανα για κινητοποιήσεις σε σύντομο χρόνο και για διενέργεια άλλων εκδηλώσεων έκφρασης της διαμαρτυρίας και της αγανάκτησης των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων.

Σε διάσκεψη Τύπου το πρωί της Πέμπτης, ο ΓΓ της ΔΕΟΚ εξέφρασε την αγανάκτηση και απόγνωση της εργατικής τάξης και του κινήματος της ΔΕΟΚ για την άδικη, πολιτική «που διατάσσει η Τρόικα και εφαρμόζει με ευλαβική δογματική προσήλωση η κυβέρνηση Αναστασιάδη και τα κόμματα που συγκυβερνούν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ».

Αναφερόμενος ειδικά στη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας επικαλέστηκε τη ρήση ‘‘Ουκ αν λάβεις παρά τω μη έχοντα’’, και χαρακτήρισε τη νομοθεσία χαράτσι.

Ο ΓΓ της ΔΕΟΚ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η αντοχή των εργαζομένων, άνεργων, συνταξιούχων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων έχει εξαντληθεί. Χιλιάδες πολίτες και νοικοκυριά βιώνουν συνθήκες φτώχειας, ανέχειας και εξαθλίωσης διατυπώνοντας τη θέση πως «ούτε μπορούν ούτε και πρέπει να πληρώσουν νέο φορολογικό χαράτσι».
Ο κ. Διομήδους ανακοίνωσε ότι η ΔΕΟΚ έστειλε επιστολή σε όλους του Προέδρους των κομμάτων της Βουλής στην οποία παραθέτει τις θέσεις της για τη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας.

Όπως είπε η ΔΕΟΚ προτείνει απαλλαγή από φορολογία ακίνητης ιδιοκτησίας αξίας μέχρι 40.000 ευρώ (επί των εκτιμημένων αξιών του 1980), απαλλαγή από τη φορολογία ανέργων, ληπτών δημόσιου βοηθήματος και χαμηλοσυνταξιούχων που δεν έχουν άλλο εισόδημα πλην της χαμηλής σύνταξης, την παροχή διακριτικής ευχέρειας για διακανονισμό στον τρόπο πληρωμής χωρίς επιβολή προστίμου ή τόκου καθυστέρησης και δικαιότερη κατανομή του βάρους (εσόδων κράτους από τη φορολογία) με την ψηλότερη φορολόγηση μεγαλοϊδιοκτητών, ειδικότερα για ακίνητα μεγάλης αξίας που δεν αξιοποιούνται ή χρησιμοποιούνται για εμπορικούς/επενδυτικούς/παραγωγικούς σκοπούς.

Καταλήγοντας ο ΓΓ της ΔΕΟΚ ευχήθηκε το μήνυμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας και των 78 χιλιάδων ανέργων, να εισακουσθεί από όλα τα κόμματα της Βουλής στη σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα