Να εξεταστεί θέμα ΚΑ από τη Βουλή συμφωνούν ΠΑΣΥΠΙ-ΕΔΕΚ

18:46 30/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών έτσι ώστε να εξεταστεί η πρόοδος που γίνεται όσον αφορά στην υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών που προετοίμασε η ομάδα εμπειρογνωμόνων KLMAir France, ζητά η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ), θέση με την οποία συμφωνεί και το ΚΣ ΕΔΕΚ,

σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Γιαννάκη Ομήρου μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της συντεχνίας το απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.
«Είναι πάγια η θέση της ΕΔΕΚ ότι ο εθνικός αερομεταφορέας πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία, γιατί συνδέεται με την υπόσταση του κυπριακού κράτους, με την κρατική μας κυριαρχία, αλλά και με την κυπριακή οικονομία, τον τουρισμό και άλλους ζωτικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας», ανέφερε ο κ. Ομήρου.

Είναι γνωστό, πρόσθεσε, «ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, το οποίο εμείς στηρίζουμε ως κατετέθη στη Βουλή, αλλά πρέπει αυτό το πρόγραμμα να εφαρμοστεί σε όλες του τις διαστάσεις, όχι επιλεκτικά».
Αυτή, είπε, «είναι η άποψη της Παγκύπριας Συντεχνίας Πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών και μ’ αυτή την θέση εμείς συμφωνούμε».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «έχουμε επίσης συμφωνήσει ότι θα ήταν καλό τις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθεί μια επαφή με τα πολιτικά κόμματα και να συγκληθεί επί τούτου η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η οποία έχει ήδη ασχοληθεί με το θέμα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ κ. Σουππουρής ανέφερε ότι «έχουμε εκθέσει τις ανησυχίες μας για την καθυστέρηση στην υλοποίηση του σχεδίου που έκαναν οι εμπειρογνώμονες». Πρόσθεσε ότι «οι Κυπριακές Αερογραμμές πρέπει να διατηρηθούν – είναι ένας σοβαρός πνεύμονας της οικονομίας της Κύπρου – και πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια της Βουλής θα προχωρήσουν οι Κυπριακές Αερογραμμές να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν για το σχέδιο αναδιάρθρωσης».

Ερωτηθείς αν έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλα Παπαδόπουλο, ανέφερε ότι «απουσιάζει στο εξωτερικό και θα τον δούμε στις επόμενες λίγες μέρες και θα τον ενημερώσουμε, διότι είναι η Επιτροπή Οικονομικών, η οποία ενέκρινε τα εκατομμύρια στις Κυπριακές Αερογραμμές και θέλουμε να είναι ενήμερη για την πρόοδο του σχεδίου».

The post Να εξεταστεί θέμα ΚΑ από τη Βουλή συμφωνούν ΠΑΣΥΠΙ-ΕΔΕΚ appeared first on Your only favourite Cyprus Portal.

Keywords
Τυχαία Θέματα