Ν. Παπαδόπουλος: Διαψεύδει συζήτηση για το εφάπαξ ή τον 13ο μισθό

21:05 14/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Κακόβουλες διαρροές και φήμες που εσκεμμένα κάποιοι διέδωσαν στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος, το ότι την Τετάρτη έγινε οποιαδήποτε συζήτηση για φορολόγηση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων ή κατάργηση ή περικοπή του 13ου μισθού, διαψεύδοντας κάτι τέτοιο κατηγορηματικά, όπως είπε.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι προφανής σκοπός αυτών που διέδιδαν

κάτι τέτοιο ήταν «να φανατίσουν, να ανεβάσουν ακριβώς τους τόνους για να μαζέψουν τον κόσμο έξω από τη Βουλή. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτούς που επέλεξαν να διασπείρουν αυτές τις αναλήθειες, αυτά τα ψέματα με προφανή στόχο να παρεμποδίσουν τη Βουλή να προχωρήσει τα μέτρα εξυγίανσης».

Εμείς, συνέχισε, θα πούμε στον κόσμο την αλήθεια. «Ψηφίσαμε σήμερα επί των κυβερνητικών νομοσχεδίων. Κατ’ ακρίβεια ήταν πρόταση της ΠΑΣΥΔΥ να κοπεί ο 13ος μισθός ως εναλλακτική εισήγηση για να μην παγοποιηθούν οι προσαυξήσεις». Αυτή η εισήγηση της ΠΑΣΥΔΥ, ανέφερε, απορρίφθηκε από όλες ανεξαιρέτως τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

Σε ερώτηση ποιος πιστεύει ότι ενέσπειρε αυτές τις φήμες, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν γνωρίζει ποιος μπορεί να το έκανε αλλά «ο καθένας μπορεί να κρίνει κατά πόσο αυτό έγινε εσκεμμένα και με κάποιες συγκεκριμένες σκοπιμότητες».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ ότι δεν γνώριζαν τι θα ψήφιζε σήμερα η Βουλή και εάν υπήρχε ελλιπής ενημέρωση των κοινοβουλευτικών ομάδων προς το συνδικαλιστικό κίνημα για το τι θα ψηφίζετο σήμερα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τι γνώριζαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Όταν καλέσαμε τον κ. Χατζηπέτρου στη Βουλή, πρόσθεσε, δεν μας είπε ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο αυτών των νομοσχεδίων.

«Μας είπε ότι παρ’ ότι διαφωνεί ότι η Βουλή έχει λόγο στον κοινωνικό διάλογο, ήρθε και μας επισκέφθηκε για λόγους ευγένειας. Αυτές ήταν οι ακριβείς λέξεις που χρησιμοποίησε. Ούτε συγκεκριμένες απόψεις, θέσεις είχε θέσει ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, ούτε επιχείρησε ν’ αλλάξει αυτά τα νομοσχέδια. Απλά ήταν κάθετα εναντίον η τοποθέτηση της ΠΑΣΥΔΥ και επομένως εμείς θεωρήσαμε ότι είχαν γνώση αυτών των νομοσχεδίων», πρόσθεσε.

Σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ δεν είχε καμία επαφή το απόγευμα με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΚΟ. Εξ όσων γνωρίζει, πρόσθεσε, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ δεν είχε καμιά συνάντηση ούτε με τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ερωτηθείς εάν η αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για την επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης στο 64ο έτος συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη στάση εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων και αν υπήρξε παρασκήνιο για την αναβολή του ώστε να γίνει κοινωνικός διάλογος και να το δουν πιο νηφάλια, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν υπήρξε κανένα παρασκήνιο. Αντιθέτως, ανέφερε, πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι τους είπαν ότι υποστηρίζουν την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης. Απλά εμείς θα δηλώσουμε τους λόγους της αναβολής που είναι νομοτεχνικοί, όπως

Keywords
Τυχαία Θέματα