Ν. Αναστασιάδης: Η Κυβέρνηση προτίθεται να φιλοξενήσει 5000 Σύρους πρόσφυγες

09:38 16/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πέντε χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες προτίθεται να φιλοξενήσει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που κατέχει ο υποψήφιος Πρόεδρος της δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Μιλώντας χθες βράδυ σε ετήσια συνεστίαση του σωματείο Kωνσταντίνος και Ευριπίδης Τραχωνίου, ο κ. Αναστασιαδης ανέφερε ότι «πληροφορούμαι ότι η κυβέρνηση

προτίθεται να φιλοξενήσει 5000 Σύρους τους οποίους θα παρέχει πλήρεις διαμονή διατροφή και άλλα. Εύχομαι να είναι φήμες παρά το γεγονός ότι είναι έγκυρες πληροφορίες αλλά δεν θα γίνει με κανένα τρόπο αποδεκτή μια ανάλογη συμπεριφορά. Αν θέλουμε να συμπαρασταθούμε στο συριακό λαό ας δώσουμε μια βοήθεια η οποία να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του κράτους. Αλλά να φιλοξενήσουμε άλλους 5000 Σύρους, συνειδητοποιεί άραγε η κυβέρνηση ότι δημιουργεί πρόβλημα; Θα είναι φίλοι του κ. Ασσαντ ή εχθροί του κ. Ασσαντ;», διερωτήθηκε.

«Κανένας, συνέχισε, στην Κύπρο κανένας δεν έχει ρατσιστικά αισθήματα απλά είναι οι πολιτικές που το κράτος χαράσσει, που οδηγούν τον κόσμο στην αγανάκτηση. Δεν είναι δυνατό να αποκόπτονται από τις πολυμελείς οικογένειες ή τα οποία οφέλη από εκπτώσεις είτε στο ηλεκτρικό ρεύμα είτε αλλού αλλά οι πολιτικοί προσφυγές να απολαμβάνουν μιας πλήρους προνομιακής μεταχείρισης εις βάρος όσων ζουν και φορολογούνται σε αυτό τον τόπο».

«Είναι η ώρα, είπε, να ακολουθήσουμε ευρωπαϊκές πολιτικές. Στην Γερμανία για τους πολιτικούς πρόσφυγες, υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι και παίρνουν και ένα επίδομα το μήνα 136 ευρώ. Όχι 5334 ευρώ που είδα προχθές επιταγή ούτε 5100 του προηγούμενου μήνα. Δεν είναι δυνατό αυτή η πολιτική να μην δημιουργεί ιδιαίτερα μέσα από μια κρίση την αντίδραση των πολιτών που πληρώνουν τους φόρους. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Τουρκοκύπριους. Δεν έχουμε τίποτε με τους Τουρκοκυπρίους συμπατριώτες μας αλλά δεν μπορεί να υπάρχουν δυο ταχυτήτων πολίτες, εκείνοι που πληρώνουν και είναι ασφαλισμένοι και εκείνοι που απολαμβάνουν τα προνόμια εκείνων που πληρώνουν. Είναι η ώρα να συνειδητοποιήσουν όλοι πως η δικαιοσύνη, η ισότητα των πολιτών δεν μπορεί να είναι μόνο από την μια πλευρά. Θα ακολουθήσουμε ευρωπαϊκές πολιτικές αλλά όχι πολιτικές που δημιουργούν το αίσθημα του ρατσισμού και του μίσους.

Δεν δέχομαι με κανένα τρόπο κάποιοι των συμπολιτών μου να έχουν τις αποκοπές των ωφελημάτων και κάποιοι άλλοι να απολαμβάνουν πλήρων προνομιών. Είναι η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι η ισότητα επιβάλλει τέτοιες πολιτικές που να καλλιεργούμε την αγάπη και τη συνεργασία και όχι το μίσος. Και εμείς δεν θα ακολουθήσουμε την ετεροβαρή πολιτική της παρούσας κυβέρνησης. Οι πολιτικοί πρόσφυγες θα εισπράττουν και θα παίρνουν και ένα επίδομα όπως και στη Γερμανία, 136 ευρώ. Δεν νομίζω η Γερμανία ή η Αγγλία να είναι ρατσιστικές ή τα άλλα κράτη της Ευρώπης. Διερωτώμαι γιατί εμείς πρέπει να ενθαρρύνουμε να έρχονται στην Κύπρο όσοι την θεωρούν ως χώρα ευκαιρίας για να εισπράττουν πολλαπλάσια απ’ ότι οι φορολογούμενοι Κύπριοι» ανέφερε.

Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι «με όλο το σεβασμό προς το τραπεζικό σύστημα δεν θα δεχθούμε να ανακεφαλαιοποιηθούν τράπεζες από τη μια εις βάρος των Κυπρίων χωρίς να καθορίζεται πλέον και το υψηλότερο δυνατό επιτόκιο. Δεν μπορεί να καταδυναστεύονται οι Κύπριοι πολίτες από τραπεζικά συστήματα τα οποία υποχρεώνουν το Κύπριο φορολογούμενο να πληρώσει για να τα διασώσει. Είναι επιτέλους η ώρα να μπει μια τάξη σε όλα. Και αυτή είναι η απόφαση μας. Αποκατάσταση του κύρους των θεσμών της δικαιοσύνης του κάθε πολίτη που πρέπει να έχει την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του», πρόσθεσε.

«Είμαστε αποφασισμένοι, σημείωσε, αυτό το πρόγραμμα που έχουμε συγχρονίσει και που είναι καλά μελετημένο και συγκροτημένο να το τιμήσουμε μέχρι και το τελευταίο «ι». Μόνο έτσι μπορεί να κτίσουμε συνεργασία μακράς πνοής με όλες τις δυνάμεις που θα συγκροτήσουμε την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Η πατρίδα μας απαιτεί πάνω από όλα ενότητα όχι γύρω από πρόσωπα γύρω από συγκεκριμένους στόχους», είπε.

Τέλος ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε τους ψηφοφόρους να γίνουν «οι πολλαπλασιαστές των μηνυμάτων της ανάγκης για αλλαγή, της ανάγκης για ανάσταση από τις 17 του Φεβράρη και να είστε βέβαιοι θα τα καταφέρουμε και σε αυτό το προσκλητήριο δεν εξαιρούμε τους φίλους της αριστεράς που είναι θύματα της πολιτικής που οδήγησε στην ανεργία δεξιούς, κεντρώους σοσιαλιστές, που οδηγούν τους πολίτες στα συσσίτια» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα