Μύθοι και Αλήθειες για τη Δυσκοιλιότητα

12:02 29/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μια από τις αρνητικές επιπτώσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής, η δυσκοιλιότητα, κερδίζει σταθερά έδαφος στη χώρα μας, ενώ αποδεικνύεται ότι ταλαιπωρεί κυρίως το γυναικείο φύλο.

Το «φυσιολογικό» ποικίλει από άτομο σε άτομο. Ορισμένοι κάνουν τρεις «επισκέψεις» στην τουαλέτα, καθημερινά, κι άλλοι τρεις την εβδομάδα. Αν και η εντερική κινητικότητα μια φορά την ημέρα είναι το σύνηθες, δεν είναι ανησυχητικό αν δεν συμβαίνει. Η δυσκοιλιότητα ορίζεται ως λιγότερες από τρεις «επισκέψεις» στην τουαλέτα την εβδομάδα. Η σοβαρής μορφής δυσκοιλιότητα ορίζεται

ως λιγότερη από μια εντερική κινητικότητα την εβδομάδα. Αναζητήστε ιατρική βοήθεια αν έχετε ξαφνική ή εμμένουσα δυσκοιλιότητα, που διαρκεί περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η δυσκοιλιότητα προκαλεί στον οργανισμό απορρόφηση δηλητηριωδών ουσιών των κοπράνων. Υποστηρίζουν ότι αυτό προκαλεί παθήσεις όπως η αρθρίτιδα, το άσθμα και ο καρκίνος του παχέος εντέρου. Αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι τα κόπρανα παράγουν τοξίνες ή ότι η πλύση του εντέρου, τα καθαρτικά και ο υποκλυσμός προλαμβάνουν τον καρκίνο ή άλλες παθήσεις.

Η αύξηση των φυτικών ινών στην διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Αλλά η χρόνια δυσκοιλιότητα μπορεί να υποδεικνύει κάτι ουσιαστικότερο. Όπως έναν κακό λειτουργικά θυρεοειδή αδένα ή διαβήτη. …

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα