Μοσκοβισί: Υπάρχει ακόμη εμπιστοσύνη στη γαλλική οικονομία

12:30 8/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η πρόσφατη επιτυχημένη δημοπρασία των γαλλικών ομολόγων καταδεικνύει ότι υπάρχει ακόμη εμπιστοσύνη στη γαλλική οικονομία, έστω και αν αυτή αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη αντιμετωπίζουν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων της Γαλλίας μειώθηκαν στην πρώτη πώληση χρέους στο νέο έτος του Υπουργείου Οικονομικών, στις 3 Ιανουαρίου, καθώς η αυξημένη ζήτηση για γαλλικό χρέος

αντιστάθμισε την υποβάθμιση της Γαλλίας τον περασμένο Νοέμβριο από τον οίκο αξιολόγησης Moody`s.

“Κατά την άποψή μου δεν ανησυχούν για τη γαλλική οικονομία, αν επιτελούμε το έργο μας, και εμείς κάνουμε τη δουλειά μας,” δήλωσε ο Μοσκοβισί μετά την ομιλία του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Πεκίνο, αναφερόμενος στο έργο της μείωσης του διαρθρωτικού ελλείμματος της Γαλλίας και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

Η πρόσφατη πώληση ομολόγων “δείχνει ότι υπάρχει τεράστια εμπιστοσύνη στην αγορά για τη γαλλική οικονομία”, πρόσθεσε.

Ο κ. Μοσκοβισί έχει αναφέρει ότι η γαλλική Κυβέρνηση θα επιμείνει στην επίτευξη του στόχου για δημοσιονομικό έλλειμμα 3% και για ανάπτυξη 0,8% το 2013, αν και τα διεθνή θεσμικά όργανα και οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι το έλλειμμα θα είναι περίπου 3,5%, ενώ η ανάπτυξη θα είναι πολύ χαμηλότερη από το 0,8%.

Πρόσθεσε ότι οι προοπτικές για τη Ευρωζώνη έχουν βελτιωθεί τους τελευταίους μήνες και τα θεμελιώδη είναι ισχυρά, σε μια αναμενόμενη «δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια οικονομία, ειδικά την Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα