Μητσόπουλος: Διαχρονικός στόχος της Πολιτείας ο σεβασμός προς τη διαφορετικότητα

20:34 26/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαβεβαίωση ότι διαχρονικός στόχος της Πολιτείας παραμένει η διαμόρφωση μιας κοινωνίας με σεβασμό προς κάθε είδους διαφορετικότητα, ώστε ο πολίτης να μπορεί να αναπτύξει τη δική του προσωπικότητα και να καλλιεργήσει τις δικές του μοναδικές δεξιότητες μέσα σε συνθήκες ισονομίας και ισοτιμίας, έδωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος Γονέων του

Σχολείου, ανταποκρινόμενος στις ιδιαίτερα δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που διέρχεται ο τόπος μας, δίδει τη δική του απάντηση στην κρίση με τη διοργάνωση του αφιερώματος στον μεγάλο θεατρικό συγγραφέα, στιχουργό και σκηνοθέτη Αλέκο Σακελλάριο, υπογραμμίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι οι δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός μας δεν θα κάμψουν τη θέλησή μας για διατήρηση υψηλών επιπέδων κοινωνικής προφοράς προς τους πολίτες, και ιδιαίτερα στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη.

Διαβεβαίωσε παράλληλα τα παιδιά του Σχολείου ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κράτος και η Κυβέρνηση παραμένουν δίπλα τους, έτοιμοι να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη.

Ο Τάσος Μητσόπουλος είπε ότι στην πρωτόγνωρα δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ο λαός μας καλείται να κρατήσει όρθιο το ανάστημά του, υποδεικνύοντας ότι το ισχυρότερο αντίδοτο για την αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής δοκιμασίας, που πηγάζει πρώτιστα από τον πνευματικό και ηθικό αποπροσανατολισμό της κοινωνίας μας, είναι η ενότητα, η ομοψυχία, η ακατάβλητη θέλησή μας να αναγεννηθούμε και η απαρασάλευτη προσήλωσή μας στις μεγάλες αξίες της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

«Τα αισθήματα ανθρωπιάς και αλτρουισμού του λαού μας, που σε κάθε κάλεσμα για βοήθεια σπεύδει να προσφέρει από το πλούσιο απόθεμα της καρδιάς του και το υστέρημα της τσέπης του, αποτελούν ίσως το ουσιαστικότερο αντίβαρο στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Μέσα από τη χαρά της προσφοράς γινόμαστε πλουσιότεροι σε συναισθήματα και αξίες και ενισχύουμε τα εσωτερικά μας εμπιστεύματα σε δύναμη, πίστη κι ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο» συμπλήρωσε.

Για το Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας», ανέφερε ότι με τα 45 χρόνια παρουσίας και προσφοράς του κατάφερε να βοηθήσει στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση των παιδιών που φοιτούν σ’ αυτό. «Η γλωσσική ανάπτυξη και επικοινωνία, η ατομική φροντίδα, η κοινωνική προσαρμογή, η προεπαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση είναι μόνο μερικά από τα εφόδια που το Σχολείο παρέχει στα παιδιά, με στόχο την ομαλή κοινωνικοποίηση και προσαρμογή τους στις ανάγκες της σημερινής πραγματικότητας» σημείωσε.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τέλος την Παιδική Χορωδία της ΠΟΕΔ, τη μαέστρο Αγγέλα Κωνσταντινίδου, τον σολίστα και ταλαντούχο ηθοποιό Παναγιώτη Πετράκη, την πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου, καθώς και τον Θοδωρή Ντούσκα στα κρουστά, για την παρουσία και την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης. «Οι καλλιτέχνες μας επιστράτευσαν απόψε το ταλέντο και τα πλούσια αποθέματα αγάπης τους για τον υπέρτατο αυτό σκοπό, στέλνοντας συνάμα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στα παιδιά που μας έχουν περισσότερο από όλους ανάγκη» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα