Μήνυμα Παπαδήμου για τις εκλογές

21:42 11/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η παρούσα κυβέρνηση “ολοκλήρωσε το έργο που της είχε ανατεθεί», σημείωσε στο μήνυμα του ο Ελληνας Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος νωρίτερα σήμερα ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών την 6η Μαΐου.

Στο μήνυμα του προς τον ελληνικό λαό, ο κ. Παπαδήμος

ανέφερε ότι «μια νέα κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, θα κληθεί να συνεχίσει την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας».

Κάνοντας απολογισμό του έργου της κυβέρνησης του, η οποία, όπως είπε, ανέλαβε «σε μιαν εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της χώρας», ο κ. Παπαδήμος ανέφερε το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας για την τριετία 2012-2014, το δεύτερο χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης της Ελλάδας, ύψους 130 δισ. ευρώ, τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ότι αποτράπηκε ο «άμεσος κίνδυνος χρεοκοπίας».

Σημείωσε ότι κατά τη διακυβέρνηση του διαμορφώθηκαν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες «για τη συνέχιση της αναγκαίας προσπάθειας με διττό σκοπό, πρώτον την εξυγίανση του κράτους και τη διασφάλιση δημοσιονομικής σταθερότητας, και δεύτερον την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», λέγοντας ότι «η επίτευξη αυτών των σκοπών αποτελεί προϋπόθεση για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία».

Οπως είπε ο κ. Παπαδήμος, στο διάστημα της διακυβέρνησης του «προωθήθηκαν επίσης πολιτικές που θα στηρίξουν την ανάπτυξη της οικονομίας», και ανέφερε ότι «οι τελευταίοι πέντε μήνες έδειξαν ότι, αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα και εξαιρετικούς κινδύνους, μπορούμε τελικά να συνεργαζόμαστε, μπορούμε να ξεπερνάμε τις διαφορές μας και χρόνιες παθογένειες της πολιτικής μας ζωής, μπορούμε να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Παπαδήμος είπε ότι «οι Ελληνες πολίτες καλούνται στις κάλπες προκειμένου να αποφασίσουν ποιό δρόμο θα ακολουθήσει η χώρα», προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσον μιας δύσκολης διαδρομής και το οικονομικό και κοινωνικό κόστος είναι βαρύ”.

“Η κόπωση, η δυσαρέσκεια, σε ορισμένες περιπτώσεις και η αγανάκτηση, είναι κατανοητές και ενίοτε δικαιολογημένες, ιδίως όταν τα βάρη δεν κατανέμονται δίκαια. Ενας μεγάλος αριθμός πολιτών έχει πιεστεί έντονα και αντιδρά στις πολιτικές που εφαρμόζονται. Θέλω να πω σε αυτούς του συμπολίτες μας ότι ανώδυνα κανένας δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ότι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από την κατάσταση που βρισκόμαστε πρέπει να παλέψουμε με τις δυνάμεις μας και να μειώσουμε τις εξωτερικές εξαρτήσεις μας. Πολλές από τις συνθήκες που δημιουργήσαμε στο παρελθόν στηρίζονταν στον υπερδανεισμό, ήταν συνθήκες επίπλαστης ευημερίας, δεν ήταν βιώσιμες, ήταν άδικες, ήταν διαβρωτικές για την πορεία μας και πρέπει να αλλάξουν», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο, «αυτό απαιτεί σκληρή, συστηματική και πειθαρχημένη προσπάθεια, με όραμα και συνέπεια, ώστε να μην καταστρέφουμε τον επόμενο χρόνο ό,τι πετύχαμε τον προηγούμενο», και εξέφρασε τη βεβαιότ

Keywords
Τυχαία Θέματα