Μήνυμα αισιοδοξίας και επιστροφής στην παράδοση η φετινή Γιορτή του Κρασιού

21:11 22/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι συνθήκες που διέρχεται ο τόπος θέλουν τη φετινή Γιορτή του Κρασιού, που θα αρχίσει στις 29 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στο Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού, να στέλνει ένα διαφορετικό μήνυμα, αυτό της αισιοδοξίας, της αποφασιστικότητας, αλλά και της στήριξης των κυπριακών προϊόντων, δηλώνει ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου.

Σε διάσκεψη Τύπου το απόγευμα στο δημοτικό κήπο Λεμεσού, με αφορμή την 52η Γιορτή του Κρασιού, ο Ανδρέας Χρίστου ανέφερε πως, παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα και

τις αντιξοότητες, όλοι οι εμπλεκόμενοι δίνουν και φέτος το παρών τους και στέλνουν το μήνυμα στήριξης των κυπριακών προϊόντων και αγαθών, της κυπριακής παραγωγής και παράδοσης, “που τόσο χρειαζόμαστε σε καιρούς δύσκολους και χαλεπούς, που δοκιμάζεται και η οικονομία του τόπου αλλά και η ίδια η συνοχή της κοινωνίας μας”.

Η φετινή συμμετοχή μας στη Γιορτή του Κρασιού, συνέχισε, έχει κι ένα πολιτικοκοινωνικό και πατριωτικό περιεχόμενο, στέλνοντας το μήνυμα της αισιοδοξίας, της αποφασιστικότητας μας και της διάθεσης μας να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά.

Τα εγκαίνια της 52ης Γιορτής του Κρασιού θα τελέσει την Πέμπτη, 29 Αυγούστου στις 20:00, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, θα λειτουργήσουν τέσσερις σκηνές (δημοτικό κηποθέατρο, μπροστά από το βρακά, γήπεδο αντισφαίρισης και κουκλοθέατρο) που θα φιλοξενούν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με θεατρικές και παιδικές παραστάσεις και τραγούδια, ενώ αποκορύφωμα θ` αποτελέσει συναυλία της ελληνίδας τραγουδίστριας Κατερίνας Κούκα, στις 7 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής θα λειτουργήσουν πέραν των 60 περιπτέρων, που θα προσφέρουν παραδοσιακούς μεζέδες, εδέσματα και σουβενίρ, ενώ οι υγειονομικοί και αγορανομικοί έλεγχοι θα είναι και φέτος συνεχείς και ενδελεχείς.

Οι τιμές των εισιτηρίων παρέμειναν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, ενώ οι πολύτεκνοι θα μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν τη Γιορτή του Κρασιού, μια μέρα της δικής τους επιλογής, προσκομίζοντας την ταυτότητα πολυτέκνων 2013.

Με τη στήριξη του ΚΟΤ θα προσφέρεται και φέτος δωρεάν μεταφορά στη Γιορτή του Κρασιού, με λεωφορεία, για όσους διαμένουν σε Λευκωσία, Λάρνακα, Πάφο και Αγία Νάπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα