Μικροεπεισόδια για περιφρούρηση της απεργίας των οικοδόμων στην Πάφο

13:21 25/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κατασκευάστρια εταιρεία, που εκτελεί εργασίες ανακαίνισης ξενοδοχείου, μετέφερε στην περιοχή εργαζόμενους από τρίτες χώρες και κοινοτικούς για να εργαστούν παρά την απεργία των οικοδομών, δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια έξω από εργοτάξιο στην Κάτω Πάφο. Δεκάδες απεργοί κατέφθασαν στην περιοχή. Επίσης, την απεργία περιφρουρούσαν εκπρόσωποι

των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ .

Τα μικροεπεισόδια δημιουργήθηκαν όταν απεργοί επεχείρησαν να εισέρθουν στο εργοτάξιο για να απομακρύνουν τους απεργοσπάστες.

Στο μεταξύ, τόσο ο εργολάβος όσο και η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου είχαν επιστρατεύσει άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας προκειμένου να συνεχίσουν τις εργασίες σε μια προσπάθεια να τις ολοκληρώσουν πριν από την έναρξη της νέας θερινής τουριστικής περιόδου.

Οι εκπρόσωποι των συντεχνιών ΠΕΟ Νεόφυτος Άσσος, της ΣΕΚ Γεώργιος Χριστοδούλου και της ΔΕΟΚ Ασπασία Μιλτιάδους, δήλωσαν ότι οι απεργοσπάστες εργάζονται με υποδεέστερους όρους απ’ ό,τι προνοείται στις συλλογικές συμβάσεις.

Πρόσθεσαν, επίσης, ότι η επέκταση της σύμβασης σε όλους τους χώρους δουλειάς είναι ένα από τα σημεία διαφωνίας με την εργοδοτική πλευρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα